9. sınıfta matematikten kalmak

NeoZet001

Kilopat
Katılım
13 Ekim 2015
Mesajlar
415
Çözümler
3
İlk dönemde matematikte 43.75'le kalmıştım.
Şimdi ilk yazılıdan da 25 aldım. Benim geçmek için sınıfı ne yapmam lazım? 2. dönem için projem var.
Yani en az kaç almam lazım ortalama olarak veya sınıfta kalma var mıdır?


386349
386350
386351
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sınıfta kalma yok kardeşim. Ortalaman 50 üstündeyse geçersin sınıfı. Sadece Dil Anlatım dersinden kalma. Eğer o dersten kalırsan sorumlu geçersin. Eğer sorumluluğu veremezsen diploma alamaz, mezun olamazsın. Şu an metametikten kalman endişe verici bir durum değil. Kalmazsın sınıfta. İleride çalışır düzeltirsin.
Düzeltme: Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı dersi ile birleşti ve Türk Dili Edebiyatı oldu. Bu dersten geçmen gerek.
 
Türk Dili ve Edebiyatı dersini geçersen sıkıntı çıkmaz.Türk Dili ve Edebiyatı dersinden kalırsan ama ortalaman yeterse sorumlu olarak geçiyorsun yani bir sonraki yıl sınava girmen gerekiyor eğer o sınavıda geçemezsen diploma alamıyorsun. Bende 9-10’da Matematikten kaldım. 11. Sınıfın ilk döneminde geçtim bakalım ikinci dönem geçebilecekmiyim.
 
Bak kardeşim şöyle oluyor bu geçme konuları : 1. dönem matematikten 43.75 almışsın değil mi. 2. dönem matematik'den geçmek için 100'den çıkaracaksın çünkü yüz bildiğin gibi en yüksek puan 100 ve geçer not 50. 100-43.75=56.25. Senin matematik'den geçme gibi hedefin varsa bu dönem notun en az 56.25 olması gerek. TAM 50 ile geçmek istiyorsan
Bu her ders için böyle olur. Dersten 6 not alacaksın diyelim. 32-71-50-60-50-50 Not aldın. 50 Notu geçer sayıldığı için ve 6 not aldığın için 6x50=300 puan alman lazım. Sen örnek deki gibi verdiğim puanları alırsan 313 yapar ve geçersin.
 
Kredili sistemin gözünü seveyim matematikten kal fenden kal git seçmeli beden eğitimi al resim dersi sınıfı geç oooh.


Sonra inşaatta duvar kır sanayide araba tamir et
 
Zorunlu verilecek ders sadece Dil ve Anlatımdı. Değişmiş sanırım Türk Dili ve Edebiyatını geçmek zorundasın ve ortalaman 50 üzeri olmak zorunda. Diyelim ki Türk Dili ve Edebiyatı dersin 48 KALDIN ama sınıfı geçtin. Dönem başları ve sonları yanlış bilmiyorsam sınav oluyor geçersen borcunu ödemiş oluyorsun. Bu sınavlar okulun ilk haftası oluyor kaçırma, kaçırırsan diğer sınava kadar beklemek zorunda kalırsın.
Daha 9. sınıfsın. Üniversite gibi hayalin varsa notlarını yüksek tutmaya çalış. Okul yıl sonu puanın olarak hepsi sana sınavda eklemek olacak. Ben 12. sınıfım Okul Sonu Diploma Notum 68 veya 69. Bu bana üniversite sınavında çok lazım olacak.
 
Değişmiş sanırım Türk Dili ve Edebiyatını geçmek zorundasın ve ortalaman 50 üzeri olmak zorunda. Diyelim ki Türk Dili ve Edebiyatı dersin 48 KALDIN,
Kalmak kelimesinden sınıfta kalmayı bahsediyorsanız yanlış bilgi. Sınıfta kalmaz. Sınıfı o dersten sorumlu olarak geçer.
 
Benim ortalamam her türlü 50 üzerinde kalır zaten yani 9 da matematikte kalırsam 10.sınıfta sınavamı gireceğim? şuan için teşekkür almak önemli drğil hoca 25 girince endişelendim
 
Benim ortalamam her türlü 50 üzerinde kalır zaten yani 9 da matematikte kalırsam 10.sınıfta sınavamı gireceğim? şuan için teşekkür almak önemli drğil hoca 25 girince endişelendim
Evet dönem başı sonu sınavlar olur. İstersen onlara girerek kaldığın dersi vererek notunu yükseltebilirsin veya gerek görmeden de geçersin sıkıntı çıkmaz.

Örnek
Benim 10. sınıftan kalma Dil ve Anlatım dersim. 11. sınıfta sınava girdim 2. sınavda geçmiştim.
Bu attığımda zorunlu dersler içindir. Kafan karışmasın :)

Daha iyi ayrıntılı istersen ekle:
 

Dosya Ekleri

  • adsa.png
    adsa.png
    5,6 KB · Görüntüleme: 496
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı