Casper Windows 8 Sürücüleri Windows 10'a Uyar mı?

Katılım
9 Nisan 2019
Mesajlar
1.319
Çözümler
3
Yer
Konya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Asıl soru başlık değil. Ben laptopu 2015'de aldım, Windows 8 yüklüydü yanılmıyorsam, o zamanlarda 100 disk kullanımı demiyordu. Sonrasında Windows 10'a geçtim 100 disk kullanımı dedi, kasma yapınca tekrar Windows 8'e döndüm. Formatı attım her şey normal açılış hızı, açıldıktan sonra kendine gelmesi güzel, oyunlarımı, Glary Utilitiesi, IDM'yi falan yükledim hala iyiydi. Baktım ki bluetoothun driveri kurulmamış. Casper kullanıyorum sitesinden bulamadım başka bir yerden de bulamadım. En sonunda Driver Boosterı yükledim, driverleri güncelledikten sonra kasmaya başladı. Casperin sitesinde Windows 7 ve 8'in driverleri var Windows 10 görünmüyor. Asıl sorum şu Windows 10'u yüklersem, sitedeki Windows 8 driverleri, Windows 10'a uyar mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
3. Parti yazımlarda böyle sorunlar çıkabiliyor o yüzden forumda kimse önermez. Windows 10 tüm sürüceleri otomatik kendisi kurar zaten. Ayarlardan güncelleştirmeleri denetle demeniz gerek. Disk kullanımı sorunu ise Windows 10 daha çok SSD ile stabil çalışmaktadır.
 
SSDlerde pahalı geliyor. En iyisi tekrar Windows 8 kurup driverleri manuel olarak kurmak. Yada Windows 10 kurup driverleri en temiz hali ile uğraşmadan kurmuş olup, hızı azda olsa göz ardı etmek olacak. Daha önce 3. Parti yazılımın böylesine farkını görememiştim. En azından ilerde bu yorumu okuyana bilgi olsun. Arkadaşlar mümkün olduğunca driverleri kendiniz manuel kurun yoksa bilgisayarın hızına etki edebiliyor.
 
Çalışamadığım için SSD alıcak durumum yok, bilgisayar toplayacağım ama onuda parça parça alacağım ve uzun bir süre zor toplayabilirim. / ve tekrar Windows 10 kurdum lakin çok yavaş geldi beklediğimden de fazla geldi, tekrar Windows 8 e geçtim bu sefer 3. parti uygulamaları olmadan siteden indirdim artık driverleri, taaki yeni pc ile alacağım ssdye kadar Windows 8 e devam...
 
Yanlış Bilgilendirme
Driver Booster ile güncelleyebilirsiniz. Çöp program falan değil. Aksine 7 yildir her driveri güncelleyen bir program. Burada 1 kişi ne diyorsa 300 kişi ayni şeyi tekrar ediyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Valla kardeşim farketmemiş olsam bende iyi diyebilirdim fakat aradaki farkı çok net görebildim. Windows 10dan, Windows 8e yeni geçmiştim hddnin yavaş olmasından dolayı. Windows 8i İlk kurulumunda hızlanmıştı bu çok belliydi, driverleri yükleme ile beraber gelenlerdi bluetooth gelmemişti onu manuel aradım bulamadım mecbur driver boosteri kurup güncelledim bu program beraberinde başka driverde güncelledi. Sonra bilgisayarı kapatıp açınca hızda net bir düşüş farkettim. Bunu uzun zamandır kullanan tarafsız biri olarak söylüyorum.
Boş yapma burda bana işine bak.

Ben yalan söylüyorum değil mi burada. Gerizekali.

Driver booster kullanabilirsin kardeşim. Milyonda 1 driver hatası yaptı diye proğrama çamur atanları geç.
Antivirüslerinde gösterdiği gibi her bilgisayarda farklılık gösteriyor olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı