Forvet Nasıl Oynamalı ?

ShadowStorm

Hectopat
Katılım
12 Şubat 2014
Mesajlar
95
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. 16 yaşındayım altyapıda forvet oynuyorum. Kendimi nasıl geliştirmeliyim ? Cevaplarsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sol ayağını geliştirmen lazım kesinlikle misal Cristiano gollerini genellikle sol ayakla atar. Ceza sahasına sol çaprazdan sokulur, önündeki adamın sol tarafından sıyrılır ve sol ayak ile golünü atar.
 
Forvet için en önemlisi kondisyondur. Maçın bitimine yakın dalağınız patlamamalı. Koşma işi önemli.
Ayriyetten forvet isen bencillik yapıp pozisyon kaçırmamalısınız. Pas önemli.
 
Birde arkan dönük oynayabilmen lazım pivot santrafor yani. Takımındaki oyun kurucu ile pas alışverişi yapabilmen lazım ki gole giden ataklar daha etkili olabilsin.
 
Forvet olacaksan ilk hedefin kendin gol atıp kazanmak değil takım oyunuyla kazanmaktır . Ayrıca reflesklerin iyi olmas gerekli O.S'dan gelen hızlı paslar için ..
 
Forvet dediğin zaman öncelikle hava topların iadelerin çok iyi yapması lazım öncelikle onun için en önemli olan şeyler bunlar.Ondan sonra tabi ki gol vuruşların bitiriciliğin çok iyi olması lazım bunlara iyi çalış pozisyon almalarına dikkat et kendini pozisyona sok gol atmak önemli değil önemli olan kendini pozisyona sokmak ve son olarak tabi ki de güçlü olmak.
 
Sağ ayak ile sert, sol ayak ile teknik olmalısın. Kafa vuruşunu geliştirmelisin. Bencil olmamalısın, takım oyunu oynamalısın. Forvet isen vücut çalımı daha avantajlıdır.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı