Artık Intel İşlemci Almak Mantıklı mı?

grgrrrrrr

Kilopat
Katılım
7 Şubat 2015
Mesajlar
866
Makaleler
1
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ryzen 3000 serisinin tanıtımıyla aklıma takıldı. Artık Intel almanın bir mantığı var mı? Bugüne kadar normal kullanıcıların Ryzen yerine Intel tercih etmelerinin bana kalırsa en büyük sebebi tek çekirdek performansıydı. Gördüğüm kadarıyla yeni işlemciler ile bu fark kapandı hatta arttırıldı. Artık Intel'in ne gibi bir avantajı kaldı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim kadarıyla Intel hâlâ tekli çekirdekte önde. AMD Ryzen serisiyle, Intel'in çoklu çekirdek performansını yakalayıp geçti.
 
Tanıtım etkinliklerinde rakip işlemciler stok şekilde test edilmez genelde. Frekanslar eşitlenir vs.
Daha gerçekçi sonuçlar için işlemcilerin piyasaya sürülmesini beklemek gerekiyor.
 
İntel'in özellikle son 3 yıldır biraz yerinde saydığı doğru. Fakat hala güçlü işlemcileri var , en iyisi gerçek fiyat performansa bakmak. Ama bana her zaman Intel işlemciler daha uzun ömürlü gibi gelmiştir. AMD ise eski amd değil tabiki ryzen ile kendisini toparladı.
 
AMD Intel ile yarışabilir mi?
Arkadaşlar yapmayın şöyle şeyler. AMD'nin belki 2 3 tane işlemcisi Intel'den iyi. Evet Intel işlemci mantıklı. Intel'in en kötü işlemcisi bile AMD ile yarışır. Gelip bana bilmem ne Ryzen bilmem ne Xxx numaralı işlemci demeyin arkadaşlar. Intel gelecekte de zirvede olacak şimdi de zirvede.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bence Ryzen 5 2600 ve özellikle 2600X piyasadayken, orta veya orta üst sınıf bir oyun bilgisayarı için başka model işlemcilere bakmaya gerek yok.

Yeni modellerin fiyatları belirleyici etken olacak gibi duruyor. Raflarda görmek lazım. Şu an fiyat tahmini yapmak imkansız gibi çünkü.
 
Ya beyler bayanlar yok tek çekirdek performansı iyi yok öbürü 4 K görüntüyü güzel veriyor geçin bunları. Aynı çekirdek aynı Thread işlemci AMD tarafında daha ucuz. Baya baya ucuz ya. Dolar olmuş 6 lira neden İntel işlemcili sistem topluyorsunuz ki. Bırakın İntel daha iyidir laflarını. Tamam iyi ama ben işlemciyi kullanmayacağım ki biz oyun oynuyoruz. AMD İntelden ayrılmış bir firma sonuç olarak. İlk işlemcileri rezildi ısınıyordu. Millettin aklında AMD kötüdür lafı kalmış, adı çıktı AMD nin :). R7 2700x - i9 9900k arasında 200 $ oynuyor. Kargosu vergisi derken 1600 lira fiyat farkı var. Hadi tamam bu fiyat farkı R5 ile i7 arasında daha az olsun 1000 lira olsun örnek. Ya biz oyuncu tayfasıyız. Sunucu bilgisayarımı kuracağız? Bulut hizmetimi sağlayacağız? 1000 lirayı ekran kartına yatırırsın alırsın AMD işlemciyi ya da ful RGB sistem toplarsın kasayı pavyona çevirirsin. Lütfen yapmayın bunu. Render almayacaksanız bile İntelin yeni işlemcisi var intel pentium g4560 bunun AMD versiyonunu da bulabilirsiniz. 500 lira falan. Bu işlemciye 1000 $ ekran kartı takan var biraz araştırın.
 
Benim bildiğim kadarıyla Intel hâlâ tekli çekirdekte önde. AMD Ryzen serisiyle, Intel'in çoklu çekirdek performansını yakalayıp geçti.
Yorumumu düzenleyecektim lakin süresini aşmışım.
Yarım saat önce Lisa Su'nun sunumunu izledim. İzlerken tüylerim diken diken oldu, yüzümde garipten gülümsemeler oluştu. Tuttuğunu koparan Lisa ablamız grafiklerle sade bir şekilde karşılaştırmalar yapmış, gerekli olan noktalara özenle değinmişti. Grafiklerde Intel'e yetişmekle kalmayıp 1-2 payla da geçtiğini gösteriyordu.
Ben AMD veya Intel fanı değilim öncelikle bunu belirteyim. Bu tablolar bazılarımızın söylediği gibi işlemcilerin hızaşırtılmış halleri bile olsa samimi söylüyorum AMD için gerçekten müthiş bir başarı.
 

Geri
Yukarı