Ölü Piksel

Viktor R3znov

Kilopat
Katılım
16 Ağustos 2017
Mesajlar
2.962
Makaleler
1
Çözümler
6
Merhaba arkadaşlar,

2 gün önce, yan monitör olarak kullanmak üzere sipariş ettiğim ASUS BE239QLB IPS monitörü bugün açtım ve ölü piksel testi yaptım. Ekranın sağ alt köşesinde çok küçük 2 adet ölü piksel tespit ettim. (1 tanesi hemen hemen hiç gözükmüyor fakat yine de var.)

Sormak istediğim şey şu ki: Bu ölü pikseller siyah renkte hiçbir şekilde gözükmüyor. Beyaz, mavi, kırmızı ve yeşilde ise siyah nokta şeklinde gözüküyorlar. Emin olamadığım için ekranı iyice sildim fakat durum yine aynı. Ölü piksellerin siyah renkte gözükmeme durumu var mı? Ona göre monitörü geri yollamayı düşüneceğim. Gerçi bariz olarak beyazda belli olduğu için, iadeye değer mi ona da emin değilim. Çünkü ana monitörüm değil, olsa bile gözüme çatmıyor.

İyi sosyaller...
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

2 gün önce, yan monitör olarak kullanmak üzere sipariş ettiğim ASUS BE239QLB IPS monitörü bugün açtım ve ölü piksel testi yaptım. Ekranın sağ alt köşesinde çok küçük 2 adet ölü piksel tespit ettim.

Fakat sormak istediğim şey şu ki: Bu ölü pikseller siyah renkte hiç gözükmüyor. Beyaz, mavi, kırmızı ve yeşilde siyah nokta şeklinde gözüküyorlar. Emin olamadığım için ekranı sildim fakat durum yine aynı. Ölü piksellerin siyah renkte gözükmeme durumu var mı? Ona göre monitörü geri yollamayı düşüneceğim.

İyi sosyaller...
Eğer acil ihtiyaç yoksa gönderin. Sonuçta parasını veriyorsunuz.
 
@Teknik124

Benim bildiğim ölü piksel, siyah renkte beyaz olarak gözüküyor. Öncelikle bunu aydınlatmak istiyorum. Yanlış mıyım?
Öyle bir şey duymadım. İnternete bakınayım azıcık.

Düzenleme : Bunu buldum "
Ekranımızı oluşturan işte bu küçük noktaların (transistörlerin) herhangi birinin veya bir kaçının çalışmaması veya tepki vermemesi durumu ölü piksel (dead pixel) terimini ortaya çıkarmaktadır. Ölü pikseller 3 ana renkte (kırmızı – mavi – yeşil) veya renksiz (siyah – beyaz) olabilmektedir. Genel olarak çalışmayan bir pikseli çalıştırmak mümkün değildir. O nedenle de ölü kelimesi ile betimlenmiştir ve ölü piksel terimi ortaya çıkmıştır."​
 
@Teknik124

Bir de monitörü gönderip tekrardan yenisini alsam, onda da ölü piksel çıkma (hatta daha fazla çıkma) ihtimali benim çekimser kılıyor. Bir de bunun zaman tarafı var.
 
Ürünü düzgün açtıysanız hiçbir gerekçe sunmadan geri iade politikasından ötürü verebilir ve parası ile başka bir model de alabilirsiniz. Hiç uğraşmamanızı, iade edip farklı bir mağazadan aynı modeli istiyorsanız onu veya başka bir model almanız daha iyi olur bence.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı