Render, 3D MAX Progamları İçin Kullanılabilir Ekran Kartı Önerisi

ubey

Hectopat
Katılım
19 Mayıs 2014
Mesajlar
27
Merhaba arkadaşlar özellik ile sorma istediğim bu idi illa PNY marka ürünler mi kullanmak mı gerekiyor?

ÖRNEK olarak bu sistemde 3D max da iyi bir performans alabilir miyim ?

CORSAIR240GB LS Serisi SATA 3.0 SSD (560MB Okuma / 535MB Yazma)
INTELCore i7 4770 Soket 1150 3.4GHz 8MB Cache 22nm İşlemci
ASUSSABERTOOTH Z87 Intel Z87 Soket 1150 DDR3 1866MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI Anakart
GSKILL16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL10 1,5V Dual Kit Ram
XIGMATEKASSASIN BLACK EDITION TAURO 80PLUS 700W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
COOLER MASTERHYPER T4 LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
ASUSGTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı
WD3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
[TBODY] [/TBODY]
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu ben de tam bilmiyorum sadece soruyorum yeterli mi diye bilgi edinmek için soruyorum.

3ds Max'te programı açtıktan sonra çizim ekranı dediğimiz viewporttaki performans hakkında konuşursak;

2012-2013 ten sonra quadrro ekran kartlarının pek önemi kalmamaya başladı, ille de quaddro almana gerek yok, quadrroya vereceğin para ile iki katı cuda çekirdeğine sahip bir gtx alabilirsin, zaten quaddrolar gtxlerin optimize edilmiş halidir.

Eğer 3Ds Max Design 2014ü kullanacaksan, o listeye eklediğin 700 liralık GTX ekran kartı , 700 liraya alabileceğin quadro serisi ekran kartından daha çok işini görecektir. 3ds max te çalışma ekranında ne kadar çok polygon olursa performans o kadar azalır. O yüzden iyi performans verir diyemem sana. Kalkıpta 100 milyon polygonlu bir sahne açarsın (çalışma esnasında ekranda fps yazar) ve performans seni tatmin etmez sonra bana söversin.

Demek istediğim paran buna yetiyosa, yapabilceklerinin sınırını kabulleneceksin. Bu ekran kartı, çok çok büyük ve kapsamlı projeler yapmayacaksan, seni tatmin eder çizim esnasında. Ama yapabilceklerini öğrenirsem kesinlikle olmaz , yetersiz , yeterli gibi cevaplar verebilirim.

Şimdi gelelim render kısmına.
Şuan piyasadaki bütün kurslar, kursta maxi vray ile birlikte öğretiyorlar. Vray ; 3ds max içine yüklenen bir render alma motorudur.

Render almak için vray kullanacaksan eğer, çizdiğin şeyleri vray metaryalleri ile kaplayacaksın, sahneye ışık koyacaksan vray ışığı olacak, güneş koyacaksan VraySun olacak ve RENDER'a tıkladığında işlemcinde kaç çekirdek varsa sahnede o kadar küçük karecikleri çıkıcak ve sahneni render edecek. Eğer ufak işlerle haşır neşir olacaksan bu bilgisayarın render performansı çok fazla zamanını çalmaz.

Ama büyük bir projeyi , yüksek çözünürlükte , yüksek kalitede render edeceksen 6saat , 10 saat, belki 4 saat bilemiyorum sahneye, render alınan yere , ekrandaki nesnelere, ışık ayarına , çözümlenemeyen nesnelere kadar herşeye bağlı olarak değişir.
Eğer vray kullanacaksan ; render almak için çok iyi bir işlemci ve ram'e ihtiyacın olacak. 4 çekirdek 8 threat en azı zaten.

Paran var ise 6 çekirdek intel al, 4930k mesela. Yanına 2400 civarı frekansta çalışan 32 gb bellek al. Vray bunlarla mutlu olur, ayrıca SSD olmazsa olmazdır.


3ds max hakkında bi bilgin yok sanırım, yeni mi öğrenceksin, ya da durumun neyse söyle ona göre yardımcı olayım.

Ek olarak;
Ben işlemci render'ından yana değilim, şuan onu kullanıyorum ama GPU render'a geçeceğim, tek üşendiğim yeni render programı öğrenmek, kaplamasını öğrenmek, ayarlarını öğrenmek. Vaktim olmadığı için çekiyorum bu belayı. Bi kere teraflop değerleri arasındaki farkı görsen işlemci renderı alan insana gülersin, ekran kartları bu kadar gelişmişken benim içim gidiyor kaybettiğim zamana. Eğer yeni başlayacaksan vrayi de öğren öğrenme demiyorum, ama git OCTANE render, FurryBall fln öğren, bu işten para kazanacaksan eğer sende, bana dua edersin yarın bigün. Saniyesi 60 dolarlık animasyonu 2 günde yapmak var 4 saatte yapmak var. Dediğim gibi durumun neyse açıkla ona göre doğru bir cevap vereyim. Yeterli mi değil mi diye bir soru sorulamaz çünkü çok genel, az önceki bütün paragrafları bu yüzden yazdım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bak bu GPU render, bunu işlemci ile yapmak ne kadar vakit alır bir bilsen...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı