Modem başka odaya nasıl taşınır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yolun Yolcusu

Hectopat
Katılım
10 Aralık 2017
Mesajlar
746
Üstatlar öncelikle merhaba. Bizim ev 3+1 daire. Bizim evde tek bir odada, modemi barındırdığımız oda var. Bu odada normal priz birde ethernet prizi şeffaf kablonun takıldığı yuva var. Ancak bu oda benim PC ve telefona uzak kaldığı oluyor, o odayı kullanmıyoruz zaten. Başka odalarda bu ethernet yuvası yok, salonda var ama arkası boşmus. Ben de odama PS4 alacağım için kablo ile bağlanacağım sorum şu:
Odamda tek normal priz var, yanında bir alternatif yok. Elektrikçi yanına ethernet yuvası montajı etme şansı var mıdır, ederse odama çekmiş olacağım modemi zaten ve şuan 33 MBps testlerde sonuç alıyorum o montajdan sonrada öyle sağlıklı sonuç alabilir miyim?
 
Fiber kablo gelmiyorsa, evin içine tesisat çekmek pek zor değil. Düzgün bir ek yapılırsa, bağlantı hızında da bir sorun yaşamazsınız.
 
Ben yaklaşık 7 metrelik bir xdsl kablosu alıp modemi bulunduğumuz odaya taşıdım. Hız olarak hiç bir kayıp olmadı. Tek sıkıntısı evin ortasından bir kablo geçmesi onuda güzel bir işçilik ile göze batmaz hale getirilir.
 
Dostum elektrik prizinin yanında eğer boşta bir tesisat yoksa koyulamaz çünkü o iş daha dairenin içi yapılırken tesisatlar döşenirken tuğlaların arası kırılarak yapılıyor evin içinden kablo geçirebilirsin rahatsız olmazsanız veya daha iyi bir yol olarak Router kullanabilirsin odana kurarsın kablo ile PC ne ve PS4 e çekersin odanın içinde kablo kalabalığı olmaz hemde Wi-Fi yanında olmuş olur
 
@T Fatih Çakır Yönetmeliğe uygun bir tesisat çekildiyse, duvar kırmaya gerek kalmaz. Kablo kanallarından yeni hat çekilir. Ek bir priz yuvası yoksa da buattan aşağıya sarkıtılabilir. Duvarın dış kısmından bir kablo kanalı çekilerek görsel sorunu da çözebilirler. Ev içi tesisat ile uğraşan biri her türlü bir yolunu bulur zaten.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı