Windows Server 2008 nedir?

cihangryg

Decapat
Katılım
28 Mayıs 2019
Mesajlar
91
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hiç bilmeyen birine basit anlatır mısınız? Normal 7 ve 10'dan farkı nedir? Daha mı az RAM ve işlemci kullanır? vb.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sunucu sistemler, yani mesela 100 tane bilgisayarın veri tabanı erişimini sağlayan güçlü bir bilgisayar, tüm kullanıcılar bu makinaya bağlıdır. Şu an Technopat sunucusuna bağlısınız, bu bilgisayarın işletim sistemi Windows Server olarak yüklenir, web, veritabanı, çoklu kullanıcı gibi destekler sunar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Üstteki arkadaşa ek olarak ben de şunları ekleyeyim: Dediğiniz gibi işletim sistemi tarafından daha az RAM ve işlemci tüketilir çünkü UX'a daha az önem verilerek sunucunun performansının artması hedeflenir.
 
Kişisel bilgisayarımda Windows Server kullanmayı daha önceden de düşünmüştüm. Fakat sonradan gördüğüm kadarıyla pek bir artısı yok. Bazı servisler kapatılarak geliyor ve Microsoft' un yüklü olarak gelen bazı programları dahil değil. Temiz Windows diyebiliriz. Fakat bazı uyumluluk sorunları yarattığını okuduğum.

Ayrıca bildiğim kadarıyla 2008 Windows 7 tabanlı olanı, En son çıkanı yani Windows Server 2019' u kullanmanız güvenlik açısından daha iyi olur.
 
Genelde hosting şirketleri windows server 2012 filan kullanıyor, bende küçük çaplı eski laptobuma oyun sunucusu açmayı planlıyorum onun için sordum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı