FiveM Sunucu Tavsiyesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kavin

Kilopat
Katılım
14 Temmuz 2016
Mesajlar
1.853
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. FiveM oynamaya başladım. Kaliteli, kalabalık roleplay server önerilerinizi bekliyorum. Whitelist olabilir.
 
TR serverları genel olarak kötü. Sadece bazı popüler olanlar bir tık iyi genele göre. Yeni başlayan birisiniz gördüğüm kadarıyla bir tık iyi olan serverlara girmeden önce biraz roleplay üstüne çalışmanızı tavsiye ederim. Whitelist olanlara girme açısından da kolay olur.
 
Aklın varsa bulaşma. Serverlar iki kelimeyi yan yana getiremeyen, düşük iqlu insanlarla dolu.

Hele ki servera kız gelsin, hem erkekler salaklaşıyor hem de kızların bir tarafları uçuşa geçiyor.

Ayrıca insanın en kıymetli varlığından biri de zamanıdır. Bir ara 2-3 ay bu saçmalığa sardım ve zamanım birbirine girdi. Tamamen zaman düşmanı, beyin köreltiyor ve sinir stres sahibi oluyorsun.
Bu konuda cahilim, RP'nin Online'a göre farkları nedir?

RP, Role Playing demek. Yani oyunda bir karakteri canlandırıp, rol çeviriyorsun. Hem serverın hem de o şehirin/kasabanın kuralları var. Kısacası bir kişiliği, oyuna yansıtıyorsun. Yani amaç salt oyun değil, rol yapmak.
 
Çıkmak üzere olan RAW oyunu da böyle olmaz umarım.

Böyle saçmalıklarla uğraşılmaz. Saçmalık diyorum çünkü Türkiye'de adam kayırma var. En kral serverdan en çöp servera kadar böyle. Servera kadın geliyor, admin kadına para yağdırıyor ve bunu gizli yapıyor ya da servera kadın gelince, herkes kadının ya da kadınların etrafına toplaşıyor ve server çöpe dönüyor. Herkes kendi gruplaşmasını yapıyor.

En önemlisi de Türk insanında adalet kavramı yok. Bir gün ansızın, serverdan saçma sebeple ban yiyebilirsin. Bu sefer de emeğin çöp olur. Ben hiç ban yemedim ama tamamen kural olacak, adam kayırma olmayacak denilen yerlerde, nice adam kayırmalara şahit oldum.

En basitinden, bir serverda bir çete oluşumumuz vardı ve admin de bizim çetedeydi. Discord'ta konuşurken, bir başkası hakkında "şu salağı banlayacağım, şu kızı tavlayıp reel numarasını alacağım" gibi birçok abuk subuk şeye şahit oldum. O yüzden RP oynayarak, zamanınızı mahvetmeyin.

Bu, paranı bankaya yatırmaya benziyor. Paranı devlet güvencesi ve kurallara dayanan bir bankaya mı emanet edersin yoksa tefeciye mi? Türkiye'deki serverlarda ince bir ip üzerinde gezersin. Küçük görüyorum sanılmasın ama ilkokul mezunu, lise mezunu koca koca herifler sana sanki devlet yönetiyormuşçasına kasılıyorlar. Hele ki bir de o servera kendileri gibi düşük iqlu yayıncı gelirse, ya katil olursun ya da sinir hastası.
 
Şu FiveM'e bir göz gezdirdim de, "Whitelist" ne işe yarıyor acaba? Sunucudakilerin bizi bu listeye eklemesi mi gerekiyor sunucuya girebilmemiz için? Merak ettim.
 
RP'nin ne olduğunu biliyorum oynanış olarak sormuştum. Türk sunucularına adımımı atmam zaten yabancı sunucularda takılırım oynarsam.
 
RP'nin ne olduğunu biliyorum oynanış olarak sormuştum. Türk sunucularına adımımı atmam zaten yabancı sunucularda takılırım oynarsam.

Oynanış olarak da aynı mantıkta ilerleniyor. Örneğin, GTA V'te normalde sağa sola sıkıp, milleti öldürebiliyorken, RP serverında bunu yaparsan ban yersin. Temel nokta rol yapmak ve kurallara uymak. Uzunca kurallar var. Youtube'dan araştırabilirsin.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı