Oyun İçi Harcanan Paralar TBMM'nin Gündeminde!

Oyun içi ödemelerde şans veya kıl payı gibi kumar benzeri, şans oyunu konularını ele alan TBMM, bağımlılığı arttırmak ve kumara bağımlılığını tetiklemekten oyun içi ödemelerin tamamen kaldırılması konusunu gündeme aldı. Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, sunumda yaptığı açıklamada belli örnekler göstermiştir. İngiliz vatandaşı ve gamer olarak bilinen ve 2018 yılı Aralık ayında 1 günde toplamda yaklaşık 4000 sterlin(2018 yılındaki karşılığı 32.000 TL) ödeme yapan Jamie Bateson' un bağımlılığını anlattı. Ailesinin kendisine fazla zaman ayırmadığını ve bu nedenle bağımlılığının arttığını dile getiren Öztürk, İngiliz hükümetinin sponsorların ve buna bağlı mali girdi sağlayan kurumların konuya ciddiyetle bakması Avrupa'nın büyüklüğüne yakışır bir yaklaşım şeklinde yorumladı. TBMM'nin 1 Ekim'den önce açılması beklenmiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sinema sektöründe olduğu gibi keşke Türkiye pazarında satışa sunulan video oyunlarında Türkçe dil desteği bulundurma zorunluluğunu da mecliste gündeme alsalar. Global olarak en pahalı oyun fiyatları bizim ülkemizde (ABD'de de standart olarak 60 Dolar'a satılan triple-a oyunlar Türkiye'de yaklaşık 80-85 Dolar) Ama gelin görün ki ana dilimizde bile oynayamıyoruz çoğu oyunu.
 
Sinema sektöründe olduğu gibi keşke Türkiye pazarında satışa sunulan video oyunlarında Türkçe dil desteği bulundurma zorunluluğuna da mecliste gündeme alsalar. Global olarak en pahalı oyun fiyatları bizim ülkemizde (ABD'de de 60 Dolar'a satılan triple-a oyunlar Türkiye'de yaklaşık 80-85 Dolar) Ama ana dilimizde bile oynayamıyoruz çoğu oyunu.
Önceki oyunlarına da şuan var olan Türkçe yamaları adapte etseler keşke. Sizin dediğiniz de kesinlikle olması gereken bir şey. Ülkede çokça yerelleştirme yapan gruplar var. Bazıları hiçbir gelir güdmeden yapıyor.
 
Kafa güzelmiş skin yasaklansın demiyor kimse. Şansa boş çöp çıkma ihtimali yani random event handling olmasın diyoruz. Kişi istediği skini satın alır tabikide.

Ben biraz şanslıym kutudan çıkarmayı seviyorum skinleri. Almaktan daha iyi. Sen hiç üst üste 3 Cevher çıkarıp Hex Kog Maw açtın mı :D
 
Yakında çıkarlar önceden vergisini almayı taahüt ettikleri oyunların reklamını yapar gibi oynayacaksanız şu oyunları oynayın da derler. Başkanlık sistemiyle birlikte TBMM'nin millet nezdinde özgül ağırlığı kalmadı. Böyle boş beleş işlerle uğraşır oldular.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı