Laptop fanı ses çıkarıyor

tannur1907

Hectopat
Katılım
1 Mart 2019
Mesajlar
20
Laptop'um 5 aylık falan. Son 2-3 gündür oyun oynadıktan sonra hızlı çalışan fan yavaşlamaya başlayınca böyle takır tıkır sesler çıkmaya başladı periyodik olarak aynı ses geliyor. Yani HDD veya SSD'den geldiğini sanmıyorum sesin dediğim gibi fan yavaşlayınca geliyor bu ses. Eğer sesi duymak isterseniz kaydetmeye çalışırım. İçini hiç açmadım garantisi var o yüzden açıp fanlarla da oynamaya çekiniyorum. Sesi tarif etmek gerekirse tıkırtı ya da araba motoru çalışması gibi tır-tır-tır şeklinde ve sanki sürtünme gibi.
 
Bilirim o sesleri ah ah az çekmedim en sonunda gittim sattım laptop'u az uğraşmadım o fan ile kaç sefer değişitik gine aynı 0'a 0 elde var sıfır çok sinir bozucu o ses. Fan değişmek bizde işe yaramadı garantisi var ise yollayın garantiye hiç uğraşmadan onlar ne yaparsa yapsın.
 
Peki soğutma performansında bir sorun var mı? Bu ses rahatsız edici seviyede oluyor ve sizi endişelendiriyorsa vakit kaybetmeden satıcı firmanın müşteri hizmetleri ile irtibata geçin.
 
Soğutma aynı dediğim gibi hızlıyken ses çıkmıyor normal rutini ama yavaşlayınca başlıyor. Şu an fark ettim ki yavaş hızda bir süre devam ettikten sonra tıkırtı gidiyor gibi yani tam anlamadım. Eğer kafaya takma derseniz bir şey yapmayayım diyorum ama bu ileride farklı sorunlara da yol açabilir derseniz servise göndereyim diyorum. O yüzden yazmıştım. Şöyle söyleyeyim bu ses oturur vaziyette laptopla (ekran) aramda 3 karış mesafe varken tır-tır-tır sesi duyulabilecek vaziyette. HD Tune ile baktım HDD ve SSD'de hiçbir sorun yok.
 
SSD ve ya HDD ile alakalı değil Sol taraftan geliyor herhalde ses bilgisayar'ın '' qweasdzxc '' harflerinin olduğu yerden ordaki fan da sorun onun düzelmesi lazım.
 
Servise götür ver. Ben yaklaşık 14 senedir laptop kullanıcısıyım 3 tane laptop değiştirdim 1.acer aspire 1640z 2. Lenovo g505s 3. Acer nitro vn7 571g halen kullanmaktayım.laptop kuşkuya gelmez ses geliyor ise hemen servise git ilerde çok uğraştırır yoksa
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı