2009 Macbook'a yeni takılan diske nasıl format atılır?

agalarsöztnüre

Hectopat
Katılım
31 Aralık 2018
Mesajlar
831
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
2009 Model Mac'im var. Uykudaydı. 1-2 yıl önce yeni disk alınmış, her şey silinmiş, hiçbir şey yok. Command option shift vs tuşlarla menu gelmiyor. Recovery sistemi yok. Onu da indiren sistem çalışmıyor yani sadece USB ile formatlanıyor. Acil bir işim var. Alt tuşu çalışıyor. Bir ekran geliyor o ekranda mouse imleci var. Başka bir şey gelmiyor. Mac açıldığında ses çalıyor ve dosya ikonu var, üstünde soru işareti var. Yanıp sönüyor. T tuşu bir ekrana atıyor. O ekranda pil yüzdesi ve antene benzeyen bir şey var. N tuşu internet disk ikonu çıkıyor. Orada ethernete bağladım ama bir şey olmadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam HDD tam taktım. O konu üzerinde bilgim var. Donanım iyi anlarım ama macbook yazılımı hiç bilmiyorum. Model A1286 Macbook pro. HDD söküp PC'ye takıp Windows kurulumu yaptım ama Windows kasada açıldı mac"de açılmadı, bende sildim tekrardan. Hardiskim gözükmüyosa ne yapacağım ? Kablolar tam takım birimin adındandır diye adını aynısı yaptım. Şimdi ne yapmalıyım ? Yarın memlekete gideceğim ve orada PC ihtiyacım var. Şimddiden teşekkür ederim. 😇
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dmg tam olarak nedir hocam açıklama yapabilirmisiniz ?
Birde ben bunda biçok kurtama gibi şeylere giremiyorum.
İlk şarj aleti aldığımda cmd-r yaptığımda bir ekran geldi ama sonra direk kurulum yapıyım dedim.
Dediniz gibi Windwos çalışmıyomuş, ben Windows yükleyip sonra geri sildiğimden sonra oralara bir daha giriş yapamadım. Şimdi oraya bir daha giriş yapa bilirmiyim bir yolu var mı ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu linkteki indireyim mi ?
Bide sanal makina daha önce ubuntu'da kulanmıştım gen indirim.
Hocam şimdi atmış olduğum link indi birde kesin garanti etmek için sanal makinayı indirceğim. Sanal makina için bana gene yosemite link verdi zip halinde bende bir tane indirdim ISO gibi gözüküyor. Flash için indirdiğim yosemiteyi sanal makina için kulana bilir miyim ?
Birde sanal makina vitrual kulanmayı biliyorum ama hangi sürümü indireyim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı