Sağ kulağın az duyması

Vasc

Kilopat
Katılım
7 Ekim 2018
Mesajlar
1.674
Makaleler
1
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar yaklaşık 3 aydır (fazla da olabilir) sağ kulağımdan az duyuyorum fakat farkına 2 ay önce vardım. Farkına 2 ay önce vardıysan 3 ay olduğunu nereden biliyorsun diye sormayın ben de bilmiyorum. Bundan 1-1.5 ay önce de Arctis 3 sağ kulaktan az ses geliyor diye iki tane konu açmıştım fakat sorun bendeymiş, boş yere kulaklığı kötülemiş oldum. Her neyse sorunun ben de olduğunu öğrenince ilk işim hastaneye gitmek oldu. Kulak- burun- boğaz bölümünden randevu aldım ve doktora derdimi anlattım. İşitme testi yaptırdılar ve çıkan sonuç sağ kulağımın daha iyi olduğu yönündeydi. Ben sağ kulağım daha az duyuyor diye gidiyorum ve bana sağ kulağın daha iyi duyuyor yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar.

Bu arada işitme testi stüdyo ortamında kulaklığa sinyal sesleri gönderilerek yapıldı. Kullanılan kulaklık o kadar dandik hissettiriyor ve nefes aldığınızda parmağınızı dahi oynattığınızda o sesleri duyabiliyordunuz. Testi ne kadar nefes tutmaya çalışarak geçirsem de sağlıklı bir test olduğunu düşünmüyorum. Hastaneden ayrılmadan önce doktor başka bir hastaneye gidip orada da test yapabilirsiniz dedi.

Ben de iki hafta kadar bekleyip bulunduğum şehrin en iyi hastanelerinden birine gittim hatta randevu aldığım doktor bile bulunduğum şehrin en iyilerinden diyebilirim. Derdimi anlattıktan sonra ilk gittiğim doktoradan farklı olarak 'Gece uyurken dişlerini gıcırdatıyor musun, uyurken uykuya dalma süren yaklaşık kaç dakika oluyor? ' Gibi sorular sordu ve ben de dişlerimi 2 sene önceye kadar gıcırdattığı mı annemin söylediğini fakat ondan sonrasını bilmediğimi söyledim. Sonra yanında ki genç bir bayan dişlerime baktı ve 'Evet hocam dişlerinde aşınma var. ' Dedi. Uykuya kaç dakika da daldığımı da söyledikten sonra yine işitme testine gönderdi beni. Teste tekrar girdim ve yine aynı ortam, yine sadece sinyal gönderilmesi, ve yine o dandik kulaklıklardan. Aynı şekilde yukarıda dediğim gibi nefes sesinizi dahi duyuyorsunuz. Allah'tan bu sefer eşit çıktığını söylediler yoksa yüzlerine karşı gülecektim kendimi tutamayıp. Doktora tekrar gittiğimde ise testte kulaklarında sorun olmadığı gözüküyor psikolojik olabilir psikiyatr'a görünebilirsin dedi.

Sinirlenip çıktım oradan ve o günden beri ne yapacağımı bilmiyorum. Psikolojik olarak başka sorunlarım var bunun farkındayım fakat kulağın duymasıyla ilgili ne gibi bir sorun olabilir bilmiyorum. En sıkıntılı olan şey ise kulaklarımın sürekli böyle kalacağını ister istemez kafama sokuyorum ve kötü bir ruh hali ele geçiriyor beni. Kafamdan atması da çok zor oluyor çünkü sürekli olarak kullanılan bir organ. Kulaklığı takıyorum ve sağ kulaktan az ses alınca ister istemez o düşünce aklıma geliyor. Ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. En azından buraya konu açıp içimi dökeyim dedim. Ayrıca bilgisi olanlardan da yardım ve fikir almak istiyorum.

(Ek olarak alakası var mı bilmiyorum ama kulak, burun ve boğaz aynı bölümde olduğu için yazmak istedim. Yaklaşık bir senedir balgam atamıyorum sürekli boğazımda hissediyorum. Çok sert hapşurursam ancak öyle çıkabiliyor o da bu sene içerisinde bir kere oldu. )
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Doktor, kulağın sağlam demiş psikolojikte olabilir bu arada soğuk algınlığı varsa o da etkileyebilir kulağı.
Hocam psikolojik hiç bir şey yaşamadım o sıralarda ki psikolojinin kulakla alakası ne kadar var bilmiyorum. Soğuk algınlığım yok.
 
Umarım bu duruma benzer birisi yaşamıştır da bilgisini paylaşır. Ancaak.. Sağlık konuları çok hassas ve kişiden kişiye tedavisi değişebilen meselelerdir. İnternet üzerinden alacağınız bir bilgi sizi yanlış yönlendirebilir. Şakaya gelmez. Belli ki kafanıza takmışsınız ve burada paylaşıyorsunuz. Tavsiyem bir değil iki hatta 3 farklı doktora görünmeniz. Her sektörde olduğu gibi iyi ve kötü doktorlar mevcut. Diğer doktorun tespit edemediğini başka doktor bulabiliyor. Size tavsiyem başka bir doktora daha görünmeniz.
 
Umarım bu duruma benzer birisi yaşamıştır da bilgisini paylaşır. Ancaak.. Sağlık konuları çok hassas ve kişiden kişiye tedavisi değişebilen meselelerdir. İnternet üzerinden alacağınız bir bilgi sizi yanlış yönlendirebilir. Şakaya gelmez. Belli ki kafanıza takmışsınız ve burada paylaşıyorsunuz. Tavsiyem bir değil iki hatta 3 farklı doktora görünmeniz. Her sektörde olduğu gibi iyi ve kötü doktorlar mevcut. Diğer doktorun tespit edemediğini başka doktor bulabiliyor. Size tavsiyem başka bir doktora daha görünmeniz.
Hocam inanın inancım yok hiç birine. Baştan savar gibi iş yapıyorlar. Tabi hakkını vererek yapanları da var fakat ben en ufak şeye sinirlenebilen insanım ve derdimi anlayamamaları ve üstüne gösterdiği tavırlar canımı çok fazla sıkıp bir daha uğraşma hevesimi azaltıyor. Konuyu daha çok nereye gidebilirim diye açtım. Yani psikiyatrlar bu konu hakkında bana yardımcı olabilir mi bilmiyorum. Bunun da cevabını almak istediğim için.
Araştırması gerekmiyor.Direk doktora gitmesi lazım çünkü rahatsızlığı iyice ilerleyebilir.
İki kere gittim fakat direk bir şey söylemeden işitme testine yolladılar ilkinde sağ kulağın daha iyi dediler. Bir daha gideceğim bir doktorda da aynı sonucu yaşarsam benim için daha kötü olur. Buraya zaten çare bulmak için değil de daha çok bu dalla ilgilenen başka bir bölüm var mı ya da görünmem gereken bir yer bulabilir miyim diye açtım konuyu.
 
Hocam işitme testine sayısız kere girdim. Dediğiniz gibi ekipmanlar çok sağlam değil gibi ama sonuçların yanlış çıkması da biraz zor. Çünkü farklı frekanslarda ve şiddetlerde sürekli gönderiyorlar bir nevi sağlama yapmak gibi. Bence kafanıza biraz fazla takmış olabilirsiniz. Ağrı, ateş vb gibi eşlik eden şeyler olmaması da açıkçası psikolojik olma ihtimalini artırıyor. Gerçekten bir kulağınız az duyuyor olsa bile(ki sanmıyorum) inanın bana kulağınızın az duyması çok büyük bir problem değil (tabi ki profesyonel olarak dinleme gerektiren işlerle uğraşmıyorsanız) çünkü ben senelerdir tek kulakla yaşıyorum, sağ kulağım hiç duymuyor :) Bu arada gerçi olsaydı söylerdiniz ama çınlama falan var mı belki o duyduğunuz seslerin kalitesini etkiliyordur?
Bu arada özel hastaneyi kesinlikle önermem benim bir kulağıma mal oldu senelerce yanlış tedavi gördüğüm için. İyisiyle kötüsüyle devlet hastaneleri daha iyi hizmet olarak. Moralinizi bozmayın isterseniz bir doktora daha görünün.
 
Hocam psikolojik demesinin sebebi, kulağın gönderdiği sinyallerin yine beyinde toplanması. Psikolojik sorunlar, yorgunluk, yoğun stres gibi şeyler sesin az geldiğini hissetmene sebep olabilir. Tamamen tahmini konuşuyorum çünkü bir zamanlar gözümde bir şey olmamasına rağmen gözümde çakmalar, perdelenmeler vs. yaşıyordum ve doktor "Gözlerin sapasağlam, yorgunluktan veya beyinde olan bir sorundan yaşanabilir. Nörolojiye görünseniz iyi olur." demişti.

Biraz düşünün, stres yaşatan şeyler var mı hayatınızda? Çok mu yoruluyorsunuz? Bunlara çözüm bulun, sorun devam ederse nörolojiye görünün.
 

Geri
Yukarı