2500-3000 TL arası laptoplar

Metamu1

Hectopat
Katılım
13 Ocak 2016
Mesajlar
163
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler saygıdeğer techpnopat sosyal üyeleri.

2500TL civarı bu laptoplar dikkatimi çekti lakin 3000 TL'ye doğru çıkıldığında bazı laptoplarda SSD var ekran kartı yok. Ekran kartı var. SSD yok vs. Çokta karar veremedim neye ihtiyacım olduğunu lakin bu bütçede bir laptop almayı planlıyorum. Kısaca üniversite öğrencisiyim. Ofis programları, film ve günümüz oyunlarını çok düşük seviyede oynatması benim için yeterli. (Oyun oynatması gerekli değil. Bu bütçeyle alınmıyorsa görmezden gelebilirsiniz) En son 2016 yılında buranın sayesinde(yardımcı olanlar sağ olsunlar aradan o kadar süre geçmesine rağmen format atma ihtiyacı duymadım. ) Masaüstü bilgisayarımı toplamıştım. İlk defa laptop alacağım için bu konularda çok fazla bilgim yok. Zorlarsam bütçemi 3200-3300 bandına çekebilirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok daha iyileri var bu bütçede.


Oyun oynanmayacaksa bu yeterlidir. Fazla vermek de istemiyorsanız tercihiniz bu olsun.
 
Rakipsiz ==> Neden?
-Ryzen 2500u + 8GB RAM kombosu ==> Kemerleri bağlayın uçuşa hazırız :)
-1080p Ekran ==> Full HD film izleme + FHD Gaming
-Radeon 540 ekran kartı ==> Düşük segmentte F/P Kralı (yine de aşırı iyi bir oyun deneyimi beklemeyin. 1050 yada MX150 altı AAA oyun deneyimi sunmaz size)
-1 TB HDD ==> Veri Depolama Alanı :)

Eksiler
-SSD yok. ==> Bugün 330 TL'ye kendi laptopuma HDD Caddy+860 Evo 240 GB aldım. ==> Kendi içinde SSD gelen makinelere vereceğin fazla 200-300 TL'ye göre daha iyi bir tercih bence.

Özet: İlave SSD alacaksanız bunu öneririm. F/P konusunda rakibi yok.
 
Son düzenleme:
@Neko @Taha Emircan Akbaş @Jizzy hocam ryzen işlemcilerle ilgili bilgim yok. Açıkçası almaya çekiniyorum. @Neko Ayrıca hocam yukarıya eklemeyi unutmuşum. 15.6 inç bir laptop arıyorum. Video ve forumdaki konuları araştırıyorum. Ryzen'ede 1-2 saate bakarım muhtemelen. Ayrıca herkes ryzen önerdiğine göre daha iyi olmalı diye düşünüyorum.
@feneresevdalı aynı tavsiyeyi vermişsin. Demekki ideal bir bilgisayar. Tamamdır hocam yazdım bunu.
 
@Neko @Taha Emircan Akbaş @Jizzy hocam ryzen işlemcilerle ilgili bilgim yok. Açıkçası almaya çekiniyorum. @Neko Ayrıca hocam yukarıya eklemeyi unutmuşum. 15.6 inç bir laptop aruyorum. Video ve forumdaki konuları araştırıyorum. Ryzen'ede 1-2 saate bakarım muhtemelen.
@feneresevdalı aynı tavsiyeyi vermişsin. Demekki ideal bir bilgisayar. Tamamdır hocam yazdım bunu.
Aynı değil benim attığım FHD modeli ve daha ucuz :)
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı