Elektrik kablolarından hack yapılabilir mi?

Hocam

Hectopat
Katılım
20 Mart 2018
Mesajlar
765
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İfrit - Zebani
Arkadaşlar ile aramızda Deepweb hakkında konuşuyorduk. Arkadaş en derinlere girmek için elektrik kabloları kullanıldığını söyledi, yani bir nevi ethernet kablosu ile yandaki PC'ye bağlanmak gibi bir şey olduğunu söyledi. Bu gerçek midir? Yapanlar varmış, internette çok bilgi bulamadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cok kisa mesafede elektrik tesisatini LAN olarak kullanabilen ethernet turevleri var. Ama bunu bilginiz disinda hack araci olarak kullanmak dusuk ihtimal. Dogrudan elektrik tesisatiniz kulalnilarak sisteminize erisemezler.
Ne kadar sallama ne kadar gerçek bilmiyorum sadece CIA'in serverlerine girip gizli bilgileri çalan insanlar varmış gerçek mi bilmiyorum ama.
Ne? Arkadaşınız dalga geçmiş. Bunu bir kenara koyarsak, internet ağının birbirine bağlanmış bilgisayarlardan oluştuğunu söylemek yanlış değil. Ha bunun deepweb'e mahsus kısmı neresi anlamadım.
Hacker Can Steal Data from Air-Gapped Computers through Power Lines bu nasıl o zaman?
 
Mümkün olsa da kendim için sormuyorum. Bazıları CIA'in sunucularına sızıyormuş bu yöntem ile onu merak ettim gerçek mi diye.
En iyisi gece yatarken fişi çek rahatla. :D
Şaka bir yana arkadaşın fazla film izlemiş denilebilir, mümkünmüdür bilemeyiz ama kim bizim bilgisayarıma ulaşmak istesin ki.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı