Skolyoz Tespiti için Hangi Bölümden Randevu Alınmalı?

Aydın Bekoğlu

Kilopat
Katılım
14 Aralık 2013
Mesajlar
1.685
Makaleler
1
Çözümler
9
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Back-End Developer
Son 2 haftadır bel bölgem çok kötü ağrıyor ve şans eseri geçen gün eski röntgen görüntüme baktığımda az da olsa bel kısmımda eğrilik olduğunu gördüm. 1 ay öncesine kadar da sol omzum biraz aşağıda idi esneme hareketleri ile onu düzelttim. Bu arada 3 aydır spor yapıyorum (ağırlık). Ağırlığın, skolyoz düşmanı olduğunu öğrendim ve dediğim gibi 2 haftadır bel bölgem çok ağrıyor. İlerlemiş olmasından korkuyorum. Fizik tedaviden mi almalıyım yoksa ortopediden mi? Bazıları ortopedi ilgilenmiyor başından savıyor demiş. Sadece röntgen çekilip skolyaz var mı yok mu varsa kaç derece onu baktırmak istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla nöroşirurji bakıyor.
 
Yok bu işin membahı beyin cerrahisi. Benim skolyozumu ortopedi saptamıştı ama öncesinde bir beyin cerrahına gitmedim zaten. Nöroşirurji daha iyi olacakltır.
 
Yok bu işin membahı beyin cerrahisi. Benim skolyozumu ortopedi saptamıştı ama öncesinde bir beyin cerrahına gitmedim zaten. Nöroşirurji daha iyi olacakltır.
Skolyoz tespit edilmeden önce direk Beyin Cerrahi veya Nöroşirurji'ye gittiğimde, röntgen çekip skolyoz olup olmadığını saptarlar mı? Boşa randevu almak istemiyorum.
 
Gittiğinizde durumu izah edince çektirirler sanırım. Belimdee bir yamukluk var falan deyin. Elle muaeyene eder önce sonra yollar. Röntgenden belli oluyor skolyoz. MR çektirmeye gerek kalmadan.
 
Skolyoz bende de var. Bunu ilk farkettiğimde Ortopedi bölümünden randevu almıştım. Röntgen çekip bu röntgen üzerinden açı hesaplayarak skolyozunuzun derecesini ve risk miktarını tespit ediyorlar. Daha sonra ameliyat veya herhangi bir müdahale gerekli mi buna bakılıyor. Yani Ortopedi bölümünden randevu alabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı