Turkcell Superonline Düşük Hız Veriyor

Mertercndirli

Hectopat
Katılım
5 Kasım 2017
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhabalar, ben şu an 8mbps bir paket kullanıyorum Speedtest'te 7 civarı bir download sonucu alıyorum, fakat bana gelen 850kbps falan yani oyun indirirken maks. 850kb/s ile indiriyorum bunu ilettiğim zaman bana sonuçların gayet normal olduğunu söylüyor sizce bunun neresi normal, hat değerlerini, tracert vb şeyleri de paylaştım normal olduğunu söylediler, üstelik 100 TL ödüyoruz, diğer internet sağlayıcıları daha ucuza daha hızlı internet veriyorlar. Bunlar kaç senedir sorunuma çözüm bulamadılar bana.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu açılan kaçıncı konu keşke biraz araştırsanız. Speedtest'te gördüğün hız MBPS'dir. İndirme yaparken KB/S ya da MB/S görürsün. MBPS ve MB/S farklı birimlerdir. 8MBPS ile bu hızda download yapılır. Yani gayet normal.
 
1 Byte = 8 bit

8 Mbps = saniyede 8 mega BİT

indirme ekranlarında hız MB/s biriminde. Yani mega BAYT / saniye.

yani alabileceğiniz maksimum indirme hızı MB/s biriminde 1 MB/s 'dir ki çoğunlukla bunun altında değerler alırsınız 700-800 KB/s şeklinde.
Bunu bulmak için Mbps / 8 yapmalısınız.
 
100TL biraz fazla değil mi ?
80-90 civarı Süperonline (2 televizyonlu tv+)+24mb internet 6mb upload içerikli pakete sahibim kablo ve altyapı sayesinde %100 verim alabiliyorum steam indirmeleri ise 3-4mb/s arası oluyor.
Uzun süredir üyeyiz diyemi böyle bilemem ama aynı markayı kullanıp daha ucuza daha fazla özellikten faydalanıyorum altyapı fiberse diğer paketleri öğrenmelisin.
 
SpeedTest'te 7 Mbit görüyorsunuz. Bunu 8'e bölün, 0,87 MB/s çıkacaktır. Bunu da 1024 ile çarpın, yaklaşık 900 KB/s indirme hızına sahipsiniz demektir.

1024 ile çarpmamın sebebi, yanlış bilmiyorsam Windows'un 1 MB'yi 1024 KB olarak hesaplaması. 1000 ile çarparsanız da yaklaşık 870 KB/s hız demektir.

Kısacası hız değerlerinizde bir problem yok.

Ayrıca 2019'da 8 Mbit internete 100 TL vermek bence saçmalık. Evet, hizmet kalitesi iyi ama NetSpeed, Millenicom gibi firmalara yönelmek daha mantıklı. Biz VodafoneNet fiberde 16 Mbit internete 59 TL kadar ödüyoruz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı