Üniversite gerekli mi?

Üniversiteden mezun olmak ne kadar gerekli bir şey? Kişisel yorumlarımı katmadan böyle bir soru sormak istiyorum. Sizin yorumlarınız daha önemli.
Ailenden kalma parası iyi bir işin varsa okuma. Ama öyle büyük işlerden bahsediyorum. Petrol, alışveriş merkezi ve hastane sahibi bir aile. Yoksa okumaktan başka çaren yok. 4 sene dişini sık.
 
Ailenden kalma parası iyi bir işin varsa okuma. Ama öyle büyük işlerden bahsediyorum. Petrol, alışveriş merkezi ve hastane sahibi bir aile. Yoksa okumaktan başka çaren yok. 4 sene dişini sık.
Öyle bir şey yok.
Ne icin gerekli mi? Marangoz olacaksan zaman kaybi.
Bu tamamen size bağlı.
Marangoz falan olmak istemiyorum ama mezun olup da işsiz kalanları görünce liseden diploma alıp marangozluğa başlamak daha mantıklı geliyor.
 
Siz karar verin ailenizle konuşmanız daha iyi olucaktır moral vb. verebilirler ayrıca onlar senin güvendiğin insanlar oldukları için onların sözü daha iyi olacaktır ama en iyisi sizin karar vermenizdir.
 
Siz karar verin ailenizle konuşmanız daha iyi olucaktır moral vb. verebilirler ayrıca onlar senin güvendiğin insanlar oldukları için onların sözü daha iyi olacaktır ama en iyisi sizin karar vermenizdir.
Babam şuan sana gereksiz gelebilir ama birkaç yıl sonra üniversiteye gitmek istersin sonra çok zorlanırsın yolun başındayken hergün 2 saat ders çalış üniversiteye gitmeyecek bile olsan hazırlıklı ol diyor. Bana mantıklı geldi ama bilemiyorum işsiz kalacaksam niye 4 yıl üniversite okuyayım zaman kaybı değil mi? Çevremdeki birkaç kişinin düşüncesini aldım ama burada tecrübeli olan insanlar var o yüzden burada sormak istedim.
 
Türkiye'de ilk 10'a giren üniversitelere gideceksen, okuduğunda ve mezun olduğunda sadece sana bir meslek sunmaz, onun da dahil olduğu birçok şeyi sunar. Üniversite çok şey demektir ama bizim ülkede sadece ilerde yapacağın iş için gerekli olan kağıt parçası alma olarak görülüyor.

Hiçbir bölümün Türkiye'de %100 iş imkanı yok. Her şey bireyde bitiyor. Fark yaratırsan o fark da bir gün seni mesleğinin temellerinde yaratır.
 
Babam şuan sana gereksiz gelebilir ama birkaç yıl sonra üniversiteye gitmek istersin sonra çok zorlanırsın yolun başındayken hergün 2 saat ders çalış üniversiteye gitmeyecek bile olsan hazırlıklı ol diyor. Bana mantıklı geldi ama bilemiyorum işsiz kalacaksam niye 4 yıl üniversite okuyayım zaman kaybı değil mi?
Sana mantıklı geleni yap.
 
İyi bir üniversitenin iyi bir bölümünden işi düzgünce öğrenip mezun olursan işsiz kalmazsın, maaşın da güzel olur. Öbür türlü pek de gerekli değil, küçük şehirlerde dağ başında üniversiteye gitmektense veya iş imkanı olmayan bir bölümü okumaktansa bir yere çırak olarak girip iş öğrenmek daha mantıklı.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı