Samsung Galaxy Note 5 şarjı hızlı boşalıyor

Yusuf2727

Hectopat
Katılım
21 Eylül 2019
Mesajlar
309
Telefonumu yüzde yüz sarj ettikten sonra kapatip açıyorum sarj yüzde 76'ya düşüyor, bataryayı değiştirdim yine aynı sıkıntı devam ediyor. Bu arada 3 yıllık telefon bu, sıkıntı nedendir bilen var mı? Batarya 1 haftalık ama sıkıntı yine aynı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Orijinal şarj aletini kullanmıyorsanız, orijinal şarj aleti ile kullanmalısınız. Ayrıca şarj soketinde de problem olabilir. Servisten ücretsiz arıza tespiti isteyebilirsiniz.
 
Başka şarj cihazı ile denediniz mi cihazı sıfırlamayı denenediz mi. Çünkü telefonun şarjinin hızlı bir şekilde düşmesi genelde batarya dan oluyor ama siz batarya değişimi yapmışsınız yada orjinal ve uyumlu olmayan şarj cihazları genelde.
 
İki ihtimal var hocam bir şarj soket kısmında bir hasar meydana gelmiş anlamanın en basit yolu teli şarja taktıktan 30-35 saniye sonra tekrar çıkarıp ucundan hafif bir kablo kokusu atıp atmadığına bakmak.

İkinicisi ise bataryanız ömrünü dolduruyor cihazdan hala memnunsanız mutlaka tekrardan orijinal batarya alınız sorun düzelir.

Ek olarak ise yeni bir telefon aldığınızda şarjın 0'a inmesine izin vermeyin veyüzde yüze çıkmasına da izin vermeyin. En ideal şarj aralığı 30-75 arası iken günlük kullanımda mümkün olmadığı için benim tavsiyem pil uyarısı yüzde 15 veya 20 hangisinde veriyorsa o aralık ile 90-95 arasına çekmeniz.
 
Sorun bataryadanmış orijinal diye yan sanayi takmışlar ve birde hayalet ekran denilen bir olay var duydunuz mu ?
Panel değişmeden o sorun ortadan kalkmaz, çok lanet bir sıkıntı eski telefonumda vardı özellikle beyaz-gri tonlarda adamı delirtiyor orada uygulama açık gibi göründüğü için allahtan IPS paneldi ki kafasına göre geçip geri geliyordu. (sizinki OLED panel olduğundan kalıcı kendileri)
 
Aynen öyle ve batarya sorunu yine cıktı ortaya kvk garantili batarya taktırdım full iken kapatıp açıyorum 75 e düşüyor 2 defa daha sarj edip deniyeceğim
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı