29 Ekim Gösterilerine Katılım Zorunluluğu!

Genç olmak da zor.
Böylesine büyük dertler ile başetmeye çalışmak zor olmalı.

Yani gerçekten karalamak adına mı bunu yazdınız? Anlamıyorum yani ben de mi sorun var yoksa.. Ben burda bunu mu anlatmak istedim?! . Yani gerçekten eğitimimizden nasıl insanlar çıkıyor daha iyi anlamaya başladım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir disiplin gibi bir işlemde resmi kurumlara başvurabilirsiniz. Gözünüzü korkutmak için, lise boyunca gitmediğim zamanlar oldu. Fakat bu güne kadar ne yok yazıldı ne de herhangi bir disiplin işlemi uygulandı. Kısacası gözün korkmasın, ama yine de katılmaya çalış.
 
Bu sözlerin ustune baska ne denilebilir ki?

ataturkvecumhuriyet-950x534.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kemal Atatürk'ün bizlere armağan ettiği bayramları kutlamak senin için bu kadar zor mu? Hele ki şu dönemde cumhuriyet değerlerinin unutturulmaya çalışıldığı bir dönemde senin daha çok sahip çıkman gerekiyor. Bu bayramların boşa olduğunu düşünen arkadaşlar tekrar bir düşünsün...
 
Merhabalar. Biliyorsunuz ki yarın Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümü. Her yıl bu günde kutlamalar ve gösteriler yapılır. Ben Ankara'da bir Anadolu Lisesinde okuyorum(adını vermeyeyim). Bize okulda yapılacak gösteriye gelmezseniz disiplin yiyeceğimiz, yoklama alınıp yok yazılacağımızı ve ceza alacağımız söylendi. Neden bu baskı ve zorunluluk? Bunu yapmaya hakları yok sonuçta resmi tatil. Ama buna rağmen tehdit ediyorlar. Yani biz oraya gidince vatan mı kurtulacak? Her yıl bir defa Cumhuriyet kuruluşunu kutlayacağız sonra bütün sene yatacağız. Bu mu anlayışımız? Yani en başında acaba gitsem mi diye düşünürken sonra bunu demeleri hevesimi kırdı ve gitmekten vazgeçtim. Daha mı iyi oldu? Bu resmen yağcılık ve görgüsüzlükten başka bir şey değil. Hani bu tarz etkinliklere katılım için teşvik etseler bir şey demeyeceğim ama bu tehdit benim hiç hoşuma gitmedi. Eğitim anlayışımız bu olmamalı. İster bana katılın, katılmayın ama bazen gerçekten bazı şeyleri haketmiyoruz gibi. Bize bu cumhuriyet hediye edilmiş ama sanki düzgün yüceltemiyoruz. Belki bu küçük şeyden biraz abartmış olabilirim ama ben böyle düşünüyorum. Sizin de değerli fikirlerinizi duymaktan memnuniyet duyarım.
Böyle disipline göndeririz falan filan hiç inanma. Kaç senedir öyle diyorlar hiçbir törene katılmadım ve bir şey olmadı. Rahat et.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
12 senelik eğitim hayatımın 6 senesinde sadece bu tehtidi duydum. Cumhuriyet böyle bir şey değil. Kimseyi zorla çağıramazsınız, ülkesinin değerini bilen yapacağını yapıyor. Türk milleti zaten evcilleştirme ve tehtid işine gelemez. Bide zorlamaya kalkıyorlar.
 
Sanki yapılan kutlamayı dinleyen mi var? İstiklal Marşı sonrası millet salıyor kendini yanındakiyle muhabbet ediyor.
Çok doğru söyledin kardeşim. İstiklal Marşı ve tören bitti. İstiklal Marşı’ndan sonra müdür geliyor 15 dk konuşuyor, 3-5 tane aktif-sosyal öğrenci bozuk mikrofonlarla şiir okuyor. Ondan sonra dansçılar çıkıyor falan filan... Hiç sallamayacaksın.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı