Windows 10 formatı nasıl atılır?

Nasuscum

Hectopat
Katılım
11 Haziran 2016
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu an Windows 8.1 kullanıyorum. Sistemindeki sıkıntılardan dolayı format atarak Windows 10 yükleyeceğim. Ancak bu işlemi daha önce yapmadığımdan dolayı tecrübesizim. Technopat YouTube sayfasından Windows 10 UEFI halinde USB'ye yükleme videosunu izledim. Daha önce yapılan ilk kurulum eski tip MBR şeklinde yapılmış. Ben UEFI halinde GBT ile format işlemini gerçekleştirebilir miyim? Yani sürücüleri mi MBR'dan GBT'ye çevirmem gerekir mi ya da böyle bir işleme gerek var mıdır? Diğer sorum ise benim sistemimde bir SSD ve bir de HDD var. Format işlemi sırasında sürücülerden hangilerini silmem ya da biçimlendirmem gerekir? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
USB ile format atman daha kolay olacaktır. Hazır bir Windows 10 barındıran USB, PC'ye takılıyken BİOS kullanarak çok basit şekilde format atabilirsin.
''MBR'dan GPT'ye çevirmem gerekir mi ya da böyle bir işleme gerek var mı?''
Yok gibi sanırım. Ama bilgisi olan daha net yanıt verebilir. Öğrenmiş oluruz. :)
Bu sayfada biraz bilgi var ama işine yarar mı bilmiyorum. Ben sayfayı Türkçe'ye çevirerek baktım biraz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an Windows 8.1 kullanıyorum. Sisteminde ki sıkıntılardan dolayı format atarak Windows 10 yükleyeceğim. Ancak bu işlemi daha önce yapmadığımdan dolayı tecrübesizim. Technopat YouTube sayfasından Windows 10 UEFI halinde USB'ye yükleme videosunu izledim. Daha önce yapılan ilk kurulum eski tip MBR şeklinde yapılmış. Ben UEFI halinde GBT ile format işlemini gerçekleştirebilir miyim? Yani sürücüleri mi MBR'dan GBT'ye çevirmem gerekir mi ya da böyle bir işleme gerek var mıdır? Diğer sorum ise benim sistemimde bir SSD ve bir de HDD'de var. Format işlemi sırasında sürücülerden hangilerini silmem ya da biçimlendirmem gerekir? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
1 gün önce ben de Media Creation Tool ile yükseltme yaptım, bencede MCT ile yap.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben UEFI halinde GBT ile format işlemini gerçekleştirebilir miyim?

GBT değil, GPT, GUID Partition Table.

Diski komple silersen yeni bölüm oluşturduğunda otomatik olarak GPT olur. Zaten GPT yapmazsan MBR diske kurulamaz hatası alırsın...
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı