16 Mbps İnternet Yavaş İndiriyor

Berat Çetin

Centipat
Katılım
29 Ekim 2019
Mesajlar
4
16 megabit internetim var ama oyunları çoğunlukla 1.4 MB'de indiriyorum. 2 MB'de indirmem gerekmiyor mu?

Adsız.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teorik olarak evet fakat altyapınıza bağlı olarak her zaman üst kademeyi göremeyebilirsiniz. Kuzenim 8 megabitte 0.1kbps zor alıyor yine de fena değil, halinize şükredin. :)
 
Teorik olarak evet, saniyede 2 MB indirmeniz gerek. Ama bu durum altyapınıza, modemden olan uzaklığınıza ve internete kablolu veya kablosuz bağlanmanıza göre değişir. Bu yüzden illa 16 Mbps göremeyebiliyorsunuz, genellikle 13 Mbps falan göreceksiniz diye tahmin ediyorum. SpeedTest'te hız testi yaparak kaç Mbps indirme ve gönderme aldığınızı görebilirsiniz.

Ama mesela fiber kullanıyorsunuzdur, ethernet ile bağlısınızdır, altyapınız iyidir, o zaman saniyede 2 MB indrmeyi görebilirsiniz.

Mesela biz 16 Mbps fiber kullanıyoruz, hız testlerinde kimi zaman ufak farklarla (16,4 Mbps gibi) 16 Mbps'yi geçtiğini görüyorum. İndirme yaparken de saniyede 2 MB ile indiriyorum.
 
Benim internet de 8 Mbps'ye kadar desteklediği halde indirmeler 800-900 Kbps düzeylerinde seyrediyor. Yani hiçbir zaman verilen hızı alamadım. Bu durum birçok etkene bağlı olarak değişmektedir.
 
Ulabileşeceğin en yüksek seviyelerdesiniz gayet normal bir durum. Download ile mbps farklı şeyler. 16 Mbps saniyede 16 MB indirmez 1.6 MB indirir max.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı