12. sınıfta sınıfta bırakırlar mı?

Fur1907kan

Kilopat
Katılım
29 Haziran 2018
Mesajlar
1.293
Makaleler
1
Yer
Mersin
12. sınıfım, ilk yazılılar çok düşük geldi, sınıfta kalır mıyım? Sözlüleri yüksek giriyorlar mı 12. sınıfta? Bir de nisan/mayıs ayları nasıl olacak, okula gidecek miyiz son güne kadar?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk iki soruna karşılık; evet kalırsın MEB otomatik sistem sana 49.9'da kaldın diye yardım etmez sana yardım edebilecek kişi hocalardır. Şahsen çok kişinin ortalaması 49,49.5 da vs. kaldığını gördüm lisede. hocalar ile aranı iyi tut ve yalvarma not için doğru düzgün durmak ve derslere katılmak aşırı etkiliyor hocaları.. Sözlü notlarını yüksek girmeleri için bir nedeni olması gerekiyor zevkine ona 100 buna 10 diye not dağıtamaz ondan hocadan özel proje vs. iste..
Ve son soruna karşılık; okulun son 2-3 gününe kadar yoklama alınıyor genel de yönetimin keyfine bağlı bizim son güne kadar aldılar 11. sınıf da 12. sınıf da son 2 gün almadılar.
Kısaca reyiz dersler de rahat dur, katılmaya çalış yani çabaladığını belli et ve okulu aksatma eğer gitmek istemiyorsan da ailene özürsüz devamsızlıklar mı ne vardı onları sildir bu arada meraktan sordum bölümün nedir meslek lisesi misin? 😃
 
Benim sınıfımda 1 yıl kalan kişiler vardı, bir tanesi ciddi ciddi 49.9 da kalmış. Hocalara sorun çıkarttığı için, sürekli dersi kaynattığı için kalmış. Dersi dinlemeye bak, ikinci sınavlarda toparla ve hocalarla aranı iyi tut edepli ahlaklı ol. Öyle boş boş espiriler yapan dersi kaynatmaya çalışan hocaların nefret ettiği tiplerden olma.
 
Eğer Anadolu veya Fen lisesi ise ve ben öğretmen olsaydım bırakırdım. Okul sınavlarını yapamayan, kalan öğrenci üniversite sınavını da yapamaz zaten. Hadi meslek lisesindeki herkes üniversiteye gitmek istemiyor da, senin zorun ne?
Ülkenin sınav sistemini tartışmaya gerek var mı? daha leş bir ülke var mı merak ediyorum eğitim konusunda.. Kimse hayal ettiği yere gidemiyor herkes sağ sola savruluyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı