R5 2600 Bilgisayar toplama

TonyK

Hectopat
Katılım
23 Kasım 2019
Mesajlar
19
Bir bilgisayar toplayacaktım fakat uyumluluğu konusunda şüphelerim var. Yardımcı olur musunuz?


Benim sahip olduğum anakartım.
ASUS P7p55D-E LX 1156 anakart + Intel i5 760 işlemci + 8 GB DDR3 (2x4) 1600 MHz RAM

Budur ve bu anakartın üzerine toplamayı düşündüm fakat uyar mı bilemedim. Bir de eke bırakacağım resim benim alacağım ürünler eğer uyuyorlarsa benim anakartımla alacağım uymuyor ise oradaki anakartla uyar mı onu bilemedim.

Screenshot_4.png


Bir de benim Corsair RAM'lerim var sanırım onlarda biraz eski.
Birim adı Corsair XMS3 CM3x2G1600c9 diye geçiyor bunla ekteki alacağım RAM'ler uyumlu olur mu acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizde bulunan Corsair RAM kiti DDR3 1600 MHZ CL9 o yüzden DDR4 destekli anakarta takamazsınız. Anakart daha giriş seviyesi tutulabilir, ekran kartının aynısını kullanıyorum, birazda olsa ısınma problemleri var. Bütçeniz tam olarak nedir ? Depolama göremiyorum, nerede ? RAM sonradan eklenir ancak ekran kartı eklenemiyor, o yüzden 230 ₺' yi bir de anakartı giriş seviyesi seçtiğinizde artan para ile RX 580 SAPPHİRE almanızı tavsiye ederim.
 
Anladım. Aslında düşündüğüm bütün bu parçaları alıp birleştirmek. Bu sepete eklediğim ürünler birbiriyle uyumlu mu? Am4 soket anakart ve işlemci uyuyor gibi görünüyor. RAM'ler ise ddr4 anakart keza öyle yani uyumlu gözüküyor. Depolama kısmında kendime ait hem 500gb hemde 100gblik 2 adet sata bulunuyor. Bunları isteğe göre yükseltmek gerekiyor diye biliyorum problem yaratmaz sanırım?
 
Anakart ve işlemci uyumu konusunda herhangi bir şüpheniz olmasın. Tavsiye olarak, anakart çok daha yüksek MHZ'de Ram destekliyor. Bütçe var ise Ram'i biraz daha yüksek MHZ tercih edebilirsiniz. Eski Ram'iniz ile kullanamazsınız.
 
Teşekkürler. RAM'leri daha sonra yine alabilirim bu RAM'ler evet biraz düşük anakart'a göre ilerde daha yüksek MHz olanı alabilirim 4 adet soket olduğu için problem olmaz. Güç kaynağı watt'i ise yeterli sanırım 600, bende bulunan 220 bunları pek kaldıramaz sanırım?
 
Teşekkürler. RAM'leri daha sonra yine alabilirim bu RAM'ler evet biraz düşük anakart'a göre ilerde daha yüksek MHz olanı alabilirim 4 adet soket olduğu için problem olmaz. Güç kaynağı watt'i ise yeterli sanırım 600, bende bulunan 220 bunları pek kaldıramaz sanırım?

Kesinlikle. Bütün bu güzel parçaları emanet edeceğiniz güç kaynağına dikkat etmek lazım. :) Zaten tek başına ekran kartınızın 150W TDP değeri var.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı