Dell inspiron 5521 kapanma ve mavi ekran sorunu

Ali Bilal Bayrak

Hectopat
Katılım
11 Eylül 2015
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dell inspiron 5521 leptopumda performans sıkıntısı yaşıyordum sonra fark ettim ki işlemci 0.80 GHz'de sabit çalışıyor. Throttlestop u keşfedip performans almaya başladım ama termal macun eskidiginden sağlam oyunlarda 104 derceyi gördüm. Bunun öncesinde laptop a su dökülmüştü ve çalışıyor olmasına rağmen ne olur olmaz diye bilgisayarciya temizletirmistim ve bundan sonra kasa elektirk çarpmaya başlamıştı. Onemsemedim. Oyun oynarken fanı da hızlandırmak için Speed fan kullanıyordum ve laptopla masa arasındaki açı büyüsün de hava girsin diye altına yükseltecek şeyler koymuştum. Bunlar ortaya baskı yapınca ekranın pixellenip donup kapandığı çok oldu. Tabii yine önemsemedim. Sonuçta çalışıyordu dün yine oyu oynarken aynı şekilde kapandı ve açılmadı uyarılar vermeye başladı bip bip şeklinde otuyordu birkaç saat sonra denediğimde açılmıştı. Şu an yine kullanabiliyoruz fakat sağ altta hardisskin bulunduğu yere elimi sertçe dokundumumda çalışmayı durduruyor ekran pixellenip kapanıyor. HDD'yi sokup tekrar takmayı denedim RAM'leri de
@Recep Baltaş in YouTube anlattığı şekilde kontrol ettim. Bu kapandığı esnada mavi ekran veriyor(daha öncekilerde vermemisti? ) İlkinde kmode exception not handled ikincide SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION.
Uyarı verdi galiba çok karışık oldu. Tabii ki siz daha doğru bir öneride bulunabilirsiniz ama araştırmam sonucunda GPU kartı chipset veya RAM'leri de sorun olduğuna ilişkin önerilde bulunanlar olmuştu. Termal macun veya ısıdan dolayı olduğunu dusunmuyorum ama kısa devre olmuş olabilir mi bir yerde?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dosyaları paylaşın.
Ayrıca neden hiçbir şeyi önemsemiyorsunuz?
 
Dosyaları paylaşın.
Ayrıca neden hiçbir şeyi önemsemiyorsunuz?

Çok haklısıniz duyunca istemsizce güldüm eski 6 yıllık ve biraz zamanı geçmiş bir bilgiseyar çalışsa yeter diye sanırım
Servisine gönderin garantisi bittiyse ücret karşılığı. Sorunlarınızı not ile ekleyip gönderin. Gittiğiniz mahalle bakkalı düzgün yapmamış işini.

Sanırım haklısınız
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı