Gaming Laptop ısı değerleri

Ben A101 den aldığım 17 tl lik olanı kullanıyorum az da olsa etki ediyor.😀 Ama yaptığım testte kullanmamıştım.
 
85 derecenin üzerinde seyreden sıcaklık performans düşüşüne ve ekran kartının ömrüne tabii ki etki eder. Dediğiniz gibi 90 dereceye ulaşıyorsa bu çok fazla.
Bu arada PC'nin RAM'i 6 GB mi 8 mi ? Benimkinin işlemcisi Ryzen 2 GB dahili ekran kartına ayırıyor sistem ondan soruyorum.
 
1. ekran kartının sıcaklığı bazen 90 dereceyi de gördü. Sizce normal mi sıkıntı olmaz sanırım?
Undervolt yap ben undervoltsuz şekilde kullansam +95 derecelerdeyim seninkiler iyi bile, undervolt ile 65-80 arasındayım çoğunlukla 72-73 lerde seyir eder cpu sıcaklıgım, gpu her zaman 4-5 derece daha düşüktür
 
90 derece kabul edilebilir bir değer. Eğer rahatsız ediyorsa undervolt yapabilirsin. Ben yapıyorum 5-10 derece fark ediyor.
Undervolt performansı da düşürür değil mi ?
Evet 2GB Ryzen ayırıyor. Kullanabileceğiniz RAM 6, ekleme yaparsanız daha iyi olur zira güncel oyunlar için 6 GB RAM yeterli değil.
Şu ana kadar Star Wars ve BF5 gibi oyunlarda bile sıkıntı yaşamadım ama yaşadığım an değişeceğim.
 
Peki bir zararı falan var mı ? Bilmediğimden soruyorum.
Hayır herhangi bir zararı yok. Sadece voltajı fazla düşürürsen laptop mavi ekran verebilir. Ama kapa aç yaparsan düzelir. Ben de HP Pavilion kullanıyorum ve undervolt yapıyorum şuana kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı