Tatlı ve tuzlu su birbirine karışır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tatlı ve tuzlu sular birbirleriyle karışmazlar. Aralarında haloklin bariyer bulunur. Bariyerin üstünde tuz oranı az, bariyerin altında ise tuz oranı fazla su bulunur. Bunu söyleyen bilimdir. Yani bilim, Kuranı Kerim'deki bu ayeti doğrular. Kuran'da her ayet açık bir anlam taşımaz. Ayetin tam olarak anlaşılması için alimler tarafından tefsirinin yapılması gerekir. Tefsir için üst düzey Arapça grammeri ve bilgi gerekir. Sizin, benim gibi insanlar ayetleri yorumlamaya çalışırken yanlış bir kanıya varabilir, bu muhtemeldir. Yani bir ayet üzerinde konuşulacaksa o ayet hakkında bir iyi araştırma ve çalışma yapılmalıdır. Şak diye" burada bu söylenmiş" denemez. Buraya da o ayetin bir tefsirini bırakıyorum.
Eki Görüntüle 473025
Bu da bahsettiğim bariyer.
Eki Görüntüle 473027
Yani sonuç olarak tuzluluk oranı az bir su ile, fazla olan bir su karşılaşırsa ikisi de kendi özelliğini kaybetmez. Zaten tatlı ve tuzlu sular karışsaydı "tatlı su balıkları" diye bir kavram olmazdı. Sular karışsaydı şunun gibi su akıntıları da mevcut olamazdı.
Dikey bir tabaka bu suların geçtiği yerlerde diğer sularla karışmamasını sağlayarak sıcak su akıntısını koruyor. Karışsaydı akıntı bozulurdu.
Yani sen diyorsun ki Allah sadece alimlerin anlayacağı şekilde indirdi bu kitabı. Bir yaratıcı sadece belli bir kesimin anlayacağı bir kitap gönderip bu kitaptan herkesi sorumlu tutuyorsa bu saçmalıktır.
 
Bilimin tabii ki de kutsal kitapları kanıtlama amacı yok. Ancak tek bir doğru olduğı için ikisi de ister istemez aynı noktada buluşuyor.

Ayrıca yazdıklarımda bilime aykırı hiçbir şey yok. Küçük bir araştırma yapabilirsiniz. Bunları söyleyen ben değilim, bilim.

Tefsir konusuna gelince, yanılıyorsunuz. Bir dilden bir dile çeviri yapsanız bile %100 doğru olmayabilir. Çünkü o dilde karşılığı olan bir şeyin diğer bir dilde karşılığı olmayabilir. Bu yüzden çeviri yani meal bir ayeti anlamak için yeterli olmayabilir. Bu yüzden tefsir gereklidir.
 
Bu da bahsettiğim bariyer.
Kısmen sığ veya korunaklı sularda, okyanus diplerindeki mağara ve benzeri bölgelerde, oldukça sınırlı alanlarda haloklin ( adı verilen ve tuz farklılığından oluşan bölgesel ayrımlara ve katmanlaşma olgusuna rastlanabilir. Ancak bu farklılığı okyanus gibi devasa su kütlelerinde görmek mümkün değildir. İki okyanusu birbirinden fiziksel olarak ayırabilecek hiçbir doğa unsuru bulunmuyor. Ancak haloklin, aynı su parçasının farklı tuzluluk oranları arasındaki geçiş bölgeleridir; bağımsız sular arasında oluşmaz. Kimi zaman iyi karışmayan haliçler ve fiyortlarda da oluşabilir; ancak çoğu zaman aynı suyun durgun parçaları arasında oluşur. Bu, bardakta beklettiğiniz bir suyun alt kısımlarında, üst kısımlarına göre daha çok tuzun birikmesi gibidir.

Tatlı su ve tuzlu su açıkça birbirine karışır. Suların karışmaması fiziğe aykırıdır, böyle bir şey mümkün değil.

Eğer okyanuslar ve denizler birbirlerine karışmasaydı deniz altındaki yaşam büyük bir darbe yerdi.

Ayrıca yazdıklarımda bilime aykırı hiçbir şey yok. Küçük bir araştırma yapabilirsiniz. Bunları söyleyen ben değilim, bilim.
Sana bilimsel makale sunuyorum al oku, dediğin gibi bir durum söz konusu değil. Yanlış biliyorsun. Kutsal kitaplarda mucize yoktur, mucize arayıp bilimsel gerçekleri ört bas edersen çuvallarsın aynı şimdi olduğun gibi.

 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Naturalist ateizme karşı evrim teorisi. Yaşı ve algısı yeterli olan arkadaşlar için etkili bir teoridir.
Özetle:
1- Evrimi ve naturalizmi beraber kabul ederseniz, idraki melekelerinizi size dünya hakkında gerçek bilgiyi verebilecek kadar güvenli kabul edemezsiniz.
2- Eğer ki naturalistseniz insanın maddi bir obje olduğunu ve insan vücudu içerisinde ruh olmadığını düşüneceksiniz. Yalnızca madde olan insan beyni üremek ve hayatta kalmaya adapte olmalıdır. Düşünce ve fikirlerimiz bu şartlarda oluşan beynimizden çıkan ürünlerdir, hayatta kalmamıza ve ürememize yeterli olduğu takdirde düşüncenin doğru olması gerekmemektedir.
3- Evrime inanan bir naturalist ateist, düşüncelerinin doğruluğuna güvenemez bu nedenle evrim hakkındaki ve diğer tüm konulardaki düşünceleri kendi içinde şüphelidir. Evrimci naturalistler her düşüncesi için şüpheli olmalıdır, çünkü bir canlının doğal seleksiyonda başarılı olması düşüncelerinin doğru olacağı anlamını taşımaz.
Buna rağmen ateist olsun ya da olmasın herkes beyninin oluşturduğu fikirleri rasyonel bir yolaktan geliyor olarak görür, düşüncelerinin güvenilmez olduğunu kabul etmez çünkü kimsenin sağduyusu bunu kabullenmez.
 
Tefsir konusuna gelince, yanılıyorsunuz. Bir dilden bir dile çeviri yapsanız bile %100 doğru olmayabilir. Çünkü o dilde karşılığı olan bir şeyin diğer bir dilde karşılığı olmayabilir. Bu yüzden çeviri yani meal bir ayeti anlamak için yeterli olmayabilir. Bu yüzden tefsir gereklidir
Bu ayetler birebir çevrilmiş. Açıkça ne yazdığı bellidir. Allah okuma yazma bilmiyor mu, dediği ayet hiçbir şekilde anlaşılmasın. Eveleyip gevelemenizin anlamı yoktur. Bazı yabancı kelimelerin Kuran'da anlamı yok, çünkü bu kelimeler Arapça değil.
@Mefrak Ne demeye çalışıyorsun?
 
Attığım yazıda bilimsel çalışmalar, alıntılar bulunmaktadır ve kaynak gösterilmektedir. Lütfen ilk önce yazıyı okuyunuz. Daha sonra yorum yapınız.
 
Evrim ağacı okuyup buraya gelen kitle evrim ağacından bir şey sununca bilimsel makale olur siz farklı kaynaklardan 10 tane makale bile sunsanız onların gözünde bilimselliği yoktur. Doğruyu açıklamamıza rağmen inanmak istemeyen her şeye bir kalıp bulur bırakın onlar sandıkları gibi inkar etmeye devam etsinler bir insan 1 kere uyarılır gerisi uyarılanı da sıkar uyarını da.
Bu arada bazı moderatör arkadaşların işine geldiği gibi hareket etmesi ayrımcılık yapması bu forumun kalitesini gölgeye düşürmektedir. Dünden beri ispatları ile rapor sistemini bilgi vererek kullanmama rağmen sadece benim konum ve mesajlarım bu arkadaşlara batıyor. Demek ki gerçekler sizin canınızı bukadar acıtıyor ki gizlemek ve tahrip etmeye çalışıyorsunuz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı