Asgari ücret sizce ne kadar olmalıdır?

Mistyr

Kilopat
Katılım
7 Ocak 2018
Mesajlar
610
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
İşçileri temsil eden sendika (Türk-İş) 2 bin 578 liranın altını kabul etmiyor.
İşçileri temsil eden sendika, fakat fazla söz hakkı olmayan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ise en az net 3 bin 200 TL olmalıdır diyor.
İşverenleri temsil eden sendika (TİSK) ise en fazla 2 bin 262 TL önerdi.

2019 yılı için belirlenen asgari ücret ise 2020 TL idi. Sizce, 2020 yılı için asgari ücret ne kadar olmalıdır?

Bence en az net 2 bin 500 TL olmalıdır.
 
Benim için ne kadar olduğu önemli değil. Alım gücü olmadıktan sonra isterse 5000 TL olsun yine erir. Alım gücü yüksek olsun, asgari ücret de 1500 TL olsun ona da razıyım. Asgari ücrete her zam geldiğinde beraberinde alınacak malzemelere, eşyalara da zam geliyor ama millet kuzu gibi.
 
Daha önce olduğu gibi, zamdan hemen sonra elektrik, doğal gaz, ve tüm faturalara %20 zam gelecek ise, asgari ücrete zam gelmesin.

Zam yerine ülke içi enflasyonu düşürmek için kemer sıkma politikası uygulanıp, yolsuzluklar kapatılırsa, zaten ekonomi kendine gelecektir.
 
En az 2500 olması lazım ama bencesini sormuşsun bence 3000 üstü olmalı net. Alım gücü vs bahsetmeyeceğim üstteki arkadaşlar yazmış. He bu arada TİSK çok fazla önermiş 2262 TL şimdi onunla ev araba falan alırlar(!). 1800 falan onerseymis(!).
 
350 dolardan 625 dolar olmasını istiyorsun.Bunun işveren açısından zorluğunu biliyor musun?2 kişiden 1'ni çıkarıp kalan kişiye 2 kişilik iş vermek demektir.

Ben 6-7 yıl satış pazarlama sektöründe çalıştım sigorta konusunda. Piyasayı gördüm ki, işverenlerin %90'ı 5. evini ve bankadaki milyonlarını katlama derdinde. O yüzden hiçbirine acımıyorum. Çünkü bunlar doymak bilmeyen vampirler. Ayrıca kalan kişiye yıllardır üç kişinin işi yaptırılıyor. Ne iş güvenliği var, ne kanuni boyutu.
 
Eskiden 1000-1500 lira maaş alıyosan,50 maksimum 100 TL gibi fiyata market araban dolardı. Şimdi 2020 TL asgari alıyosun ama 200-300'e anca doluyor ki onun da tüm ihtiyacı karşıladığından emin değilim. Kısacası önemli olan alım gücü. Vatandaş olarak herkes yüksek maaş ister ama bu işin bir de işveren tarafı var. Bunun bir de ardından gelecek zamları var. Son 3-4 senedir bir alışverişe çıktığımda, hiç bir ürüne bakıp "ucuzlamış" dediğimi hatırlamıyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı