H500M Fan Kontrolleri ve Kasadaki Kontrolcü

xstrayder123

Kilopat
Katılım
31 Ağustos 2014
Mesajlar
567
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

51:30 - 51:36 arasında bir soldaki parçanın üstüne monteli kontrolcü var. Bir de sağda küçük kutu şeklinde kontrolcü. Bunların tam farkını, olayını anlayamadım. Bunları bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi 😁
Ben bu kasada h115i rgb platinum sıvı soğutma kullanacağım. Bu sıvı soğutmada 2 tane rgb fan var. Şimdi kasada 2 tane bu soğutmada da 2tane var ve kasanın arkasında 1tane normal fan var. Ben bu fanların hepsini bilgisayardan kontrol etmek istiyorum. Nasıl bi bağlantı yapmam gerek? Videoda denilene göre o cooler master kontrolcü kutulu olana bağlayınca hem kutu üzerinden hem de cooler master programından kontrol edilebilirmişiz..🙄
Yani ben tüm fanları birlikte renkler açısından aynı anda kullanmak istiyorum. PWM çoklayıcı falan almak gerekiyo mu yoksa bu kasadan geliyor mu gereken parça? Ya da o kontrolcü yeterli mi her türlü iş için(fan hız ve renk ayarı gibi)?
Teşekkürler. Sorularımın çoğuna cevap verirseniz sevinirim. Düzenli yazmadım pek hani.
 
Anakart modeli neydi? Şöyle anlatiyim anakartında ARGB header varsa, Cooler Master fanları kontrol edersin. Corsair'i USB üzerinden ICUE yazılımıyla kontrol edersin.
Biraz daha detaylı açabilirseniz iyi olur. Bir şey anlamıyorum çünkü 😁 Prime Pro x570 Anakartım hocam. Bekliyorum cevabınızı.
 
@xstrayder123 anakartınızın resmindeki 23 numaralı yer. Orası adreslenebilir RGB yeri, Cooler Master fanlarinizi oraya bağlayıp, Asus'un RGB yazılımı ile kontrol edebilirsiniz. Corsair AIO'ya gelirsek, AIO'da bütün bağlantılar pompaya yapılıyor ve pompadan USB bağlantısı yoluyla anakartın USB çıkışına bağlanıyor. Böyle olunca Corsair icin ICUE yazılımını indirmeniz gerekiyor. Yazılım üzerinden hem Corsair fanların RGB'sini hem de fan devir hızlarını kontrol edebilirsin.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20200102-160135.png
    Screenshot_20200102-160135.png
    985,4 KB · Görüntüleme: 48
@xstrayder123 anakartınızın resmindeki 23 numaralı yer. Orası adreslenebilir RGB yeri, Cooler Master fanlarinizi oraya bağlayıp, Asus'un RGB yazılımı ile kontrol edebilirsiniz. Corsair AIO'ya gelirsek, AIO'da bütün bağlantılar pompaya yapılıyor ve pompadan USB bağlantısı yoluyla anakartın USB çıkışına bağlanıyor. Böyle olunca Corsair icin ICUE yazılımını indirmeniz gerekiyor. Yazılım üzerinden hem Corsair fanların RGB'sini hem de fan devir hızlarını kontrol edebilirsin.
yani o kücük kontrolcü kutusuna sora mı anakarta baglıcam? cok havada bıraktınız hocam anlayamadım. o kontrolcü kutusu nrreye gitti peki? 😄 icue üzerinden tüm fanların senkronize olarak aynı anda renklerini ayarlamam için bağlantılar nası olmalı işte. aio daki fanlar nereye öndeki fanlar tam olarak nereye bağlanmalı yani.. biraz daha detaylı olursa sevinirim 🙂 kasamda toplam 5fan olcak 3kasa2aio bunların hızını kontrol için pwm çoklayıcıya falan ihtiyacım var mı? kasayı yarın akşam birleştircem de lütfen yardımınızı bekliyorum.
 
Dostum, kontrolcuyu unut. CM fanların hepsini, çoklayıcı yardımı ile anakartın ARGB girisine bağlayabilirsin. Corsair fanları, ICUE ile kontrol edersin. Sıvı soğutmanın pompasına zaten AIO'nun fanlarını ve RGB bağlantılarını yapacaksın. Pompa üzerinden USB ile anakarta bağlayacaksın. Yani CM fanları Asus yazılımı üzerinden, Corsair fanlarini ICUE üzerinden kontrol edersin. Sen PC'yi topla RGB bağlantılarını yaparız kolay.
 
Son düzenleme:
Dostum, kontrolcuyu unut. CM fanların hepsini, çoklayıcı yardımı ile anakartın ARGB girisine bağlayabilirsin. Corsair fanları, ICUE ile kontrol edersin. Sıvı soğutmanın pompasına zaten AIO'nun fanlarını ve RGB bağlantılarını yapacaksın. Pompa üzerinden USB ile anakarta bağlayacaksın. Yani CM fanları Asus yazılımı üzerinden, Corsair fanlarini ICUE üzerinden kontr edersin. Sen PC'yi topla RGB bağlantılarını yaparız kolay.
İşte hepsini bir nası halledebiliriz diyorum 🙂 tek yer üzerinden.? zaten cok program indirmem gerekecek, Razer, steelseries, Cooler Master vs vs :)
bilemiyorum. bilgisayarcı ile yapıcam da hani önceden bilgili olayım neyi nereye nası bağlantı yapmak gerek diye bilgi toplamaya çalışıyorum. o videodaki kontrolcüye bişe ypmıcaz mı şmdi? 2tane vardı hngisini unutmam gerek? kutu gibimi açık devre gibi duran mı? adam yapmış hpsini aynı renk senkronize ederek.. 😑 bn güzel herşeyi pcden ayarlıcak hale getirmek istiyorum. renklerde uyumlu olsun die hem
 
Malesef işin içine Corsair girince iş zorlasiyor. En kolay ve basit yolu dediğim.
Nası yani. Hocam çok eksik bırakıosun sorularımı kafam allak bullak oluyor🤣 Lütfen teker teker yazabilirsen sevinirim. 🙂. Pwm bağlantısı için kablo laızm mı kesin. elimde yok. kasadan falan cıkıyor mu biyerden ? yarın kuracaz, pwm bağlantısı için almak gerekiosa hemen alayım yav. 🙄? bilgisayarcıda var mı acaba
Malesef işin içine Corsair girince iş zorlasiyor. En kolay ve basit yolu dediğim.
Hayır videoda ki adam haletmiş nası oluo yani zor neresi :) 🙄
 
Şöyle anlatiyim. Orada bütün her şey Cooler Master, yani RGB(LED) ve RPM(fan dönüş hizi) kontrolleri anakart üzerinden yapılabilir. Sizin Cooler Master ürünleri içinde geçerli, iş Corsair'e gelince RPM(fan dönüş hizi) ve RGB(LED) Corsair'in ICUE yazılımı üzerinden kontrol edebilirsin. Fan RPM hızını ayarlamak için eger ki anakartınızda yeteri kadar SYS fan girişi yoksa, çoklayıcı lazım.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı