Düğün salonu açmak mantıklı mı?

Demi Lovato

Centipat
Katılım
31 Aralık 2019
Mesajlar
29
Yer
Konya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Ögrenci
Üniversiteyi kazanamazsam yani istediğim puanı alamazsam düğün salonu açmak istiyorum, sizce de doğru mu bu devirde düğün salonu açmak? Kafadan bir hesaplama yaptım 1 düğün 10.000 lira olsa hafta da 2 düğün olsa ayda 8 düğün yapar ve aylık kazanç 80.000 yapıyor hadi bunun 50.000 ni masrafa gitse 30.000 kalıyor fazlasıyla yeter bana 15.000~20.000 bile yeter fazlasıyla.
 
İnternet Cafe de para mı var? İyi misiniz siz? Daha geçen gün bizim burada ki internet Cafe kapatıldı iş yapmadığı için. Herkesin elinin altında internet ve PC var kimse gitmiyor ki internet Cafe'lere.

Aynen bro hepsi tek tek kapanıyor. Evimin yakınında düğün salonu var, düğün salonunun önünden ne zaman geçsem düğün oluyor. O yüzden ben de düğün salonu açmak istiyorum. Düğün salonunun sahibini tanıyorum. Sordum adama, işler nasıl gidiyor gibi sorular sordum. Adam bana işler mi nasıl gidiyor? Arkana bak bakayım bu araba kimin, dedi. Arkadaki araba da Mercedes'in en pahalı arabalarından biri, baktım ben de. Meğer araba onunmuş. Sonra adam arabaya bindi. Evde karı bekliyor. 🙂 Hadi görüşürüz dedi gitti, yani durumu o kadar iyi. Adamının yaptığı tek iş de arada bir düğün salonuna uğrayıp pilav yemekmiş. Çoğunlukla evde yatıyormuş, ben de böyle bir hayat istiyorum. Yattığım yerden para kazanmak. Tüm gün çalışacaksam hayatımı doğru düzgün yaşayamayacaksam ne anlamı var bu hayatın?
 
Böyle saçma bir hesabı nasıl yaptınız? Tek düğün 10 bin lira olsa haftada 2 den aylık 80 bin. Bunun 50 binini çıksak 30 bin rahat kalır hesabıyla günümüz esnafının hazin sonu "iflas" olur. Düğün işi genel olarak sezonluk bir iştir. Önce bunun farkında olup sonra nasıl bir salon düşündüğünüzü ve salonu satın almayacaksanız aylık kirası, içeriye alacağınız malzemeler veya satın alacaksanız mevcut sermaye durumunuz ve yine düşündüğünüz salona göre vereceğiniz hizmet, çalışan sayısı eğer ağınız sağlamsa zaten ne açarsanız açın işleyecektir değilse reklam işini güzel yapmalısınız ki bunun içinde bir bütçe ayırmanız lazım yani kısaca etmen çok ama hepsinden önce ne işe girerseniz girin bulunduğunuz yerin konumu ve iklim şartı, şehrin genel kazancı, rekabet isteyip istememeniz gibi risk analizi ve iş planı yapmalısınız.
Not: Üniversite bir meslek için öğrenim görmek demektir. Yani düğün salonu da açmak isteseniz, doktorda olmak isteseniz o işin tahsilini görüp profesyonel olarak iş yapmak her zaman farklı olur.
 
İnternet cafe de para mı var? İyimisiniz siz? Daha geçen gün bizim burada ki internet cafe kapatıldı iş yapmadığı için. Herkesin elinin altında internet ve pc var kimse gitmiyor ki internet cafelere.
Sizin oradaki dükkan kapatıldı diye internet kafecilikte para yok diyemeyiz. Halihazırda çalışanlar güzel bir miktar para kazanıyor. Evet, iyiyim teşekkürler.
 
Haftada 2 düğün zor gibi. Hafta içi düğün yapmak isteyen insan sayısı bir elin parmağını geçmez. Belki hafta sonuna göre biraz indirim yaparsanız mantıklı olabilir. Eğer kararlıysanız sağlam araştırma yapın. Çalışacak garson sayısı, ikramlar, kira, elektrik, yıpranınca değiştirilecek malzemeler(sandalye, masa, ses sistemi, ışıklar) felan baya varyasyonu var.
 
Ben genel konuştum internet cafe devri bitti artık.
Bittiği yok diğer işlerde olduğu gibi işini iyi yapanlar gelişiyor.

Düzgün sistemlerinin ve ekipmanı olamayan intarnet kafeler kapanıyor ama ekipmanlarını "ışıglı mısıglı" yapanların işleri gayet iyi.
 
Not: Üniversite bir meslek için öğrenim görmek demektir. Yani düğün salonu da açmak isteseniz, doktorda olmak isteseniz o işin tahsilini görüp profesyonel olarak iş yapmak her zaman farklı olur.
Üniversite de düğün salonu açmak ile ilgili ne görecem?
Haftada 2 düğün zor gibi. Hafta içi düğün yapmak isteyen insan sayısı bir elin parmağını geçmez
Ben çok gördüm haftada 2 gün hatta haftada 3 düğün gördüğümü hatırlıyorum, kış olduğu halde bile burada ki düğün salonlarında hafta da 2 kere olmasa da 1 kere kesinlikle oluyor.
 
İnternet kafe açmayı da düşünebilirsiniz. Güzel para var.
Uptade 2020 gelmemiş sana heralde, o dediğin şey 2010'da falan geçerliydi, o da Metin 2 falan oynanıyordu diye. İnternet kafe açılacaksa, çok işlek yerde açılması lazım, özellikle en yüksek bilgisayarlara sahip olunması gerek. AAA online oyunların sistem gereksinimleri neyse ona göre bir internet kafe açılması lazım, yoksa kimse Wolfteam oynamaya gelmez.
 
Tek düğün 10 bin lira olsa haftada 2 den aylık 80 bin. Bunun 50 binini çıksak 30 bin rahat kalır hesabıyla günümüz esnafının hazin sonu "iflas" olur.
Adam askeri ücretle çalışıyor gidiyor 10.000 liraya düğün yapıyor. Bunun gibi insanları çok gördüm sadece tek bir gece için o kadar masrafa giriyor, sadece düğün salonu parası için demiyorum altın, gelinlik, damatlık gibi şeyler. Akıl yok adam da
 
madem parada sıkıntı yok dükkan ve eve yatırım yap kira gelirleri olacaktır. Eğer düğün salonu işini istiyorsan yakınında çok varsa tutulması için en az onlar gibi olmalı tabi üstüne ekleme yaparsan bu senin lehine olur ücreti de onlardan bir tık düşük olmalı diye düşünüyorum.
Uptade 2020 gelmemiş sana heralde, o dediğin şey 2010'da falan geçerliydi, o da Metin 2 falan oynanıyordu diye. İnternet kafe açılacaksa, çok işlek yerde açılması lazım, özellikle en yüksek bilgisayarlara sahip olunması gerek. AAA online oyunların sistem gereksinimleri neyse ona göre bir internet kafe açılması lazım, yoksa kimse Wolfteam oynamaya gelmez.
İnternet kafeden ziyade ps salonları daha rövanşta sanki.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı