İstemeden IP adresimi paylaşırsam ne olur?

Emirizmir

Kilopat
Katılım
20 Aralık 2018
Mesajlar
6.043
Makaleler
1
Çözümler
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Bugün yaklaşık 3-4 ay önce bir forumda istemeden IP adresimi paylaşmışım. Ama o günden beri yüzlerce kez modem restartladım. IP adresim değişmiştir değil mi? Şuana kadar bir virüs veya DDOS atma durumu olmadı.
:)
Simdiden teşekkürler.
 
IP adresiniz ile yapılabilecek çok şey varmış gibi görünse de aslında öyle değil. Statik IP internet servis sağlayıcınız tarafından belirli bir ücret karşılığında alabileceğiniz bir servis. Modemi kapatıp açarsınız ve internet servis sağlayıcınız size yeni bir IP ataması yapar. Korkmanıza gerek yok.
 
Herhangi bir siteye girdiğin zaman site sahipleri zaten IP adresine rahatça erişebiliyor. Mesela herhangi bir Torrent sitesine (Pirate Bay veya YTS gibi) girdiğinde onlar zaten direk karşına IP adresin, oturduğun şehir hatta kullandığın işlemciyi bile direk karşına uyarı olarak çıkartıp "VPN kullanın" fasa fisa diyor.

Yani IP öğrenmek çok kolay, IP adresi zarar verme babında pek de işe yaramıyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı