Oyun için Ryzen mi Intel mi?

2018-05-29 11_16_32-Sinerji Bilgisayar  - sinerji.gen.tr - PC Toplama - Opera.png

Sadece oyun amaçlı kullanacaksanız, hiçbir ek şeyle uğraşmayayım, direk kurup oynayayım diyorsanız, bu sistemi alın. Oyun haricinde başka işlerde yapacaksanız, bende Ryzen sistem öneririm. Sadece oyun performansına bakıldığında Ryzen sadece yüksek Mhz, düşük CL RAM ve OC ile arayı açabiliyor. Sadece oyun oynayacaksanız Intel.
 
Tam 3150 TL ediyor. Oyun performansı olarak 8700K'dan sonraki en başarılı işlemcidir kendisi.

He bu arada eklemeyi unutmuşum 4GB'lık Sapphire nitro rx 470 var kasamda sanırım ekran kartı bu işlemciye yetmez.
Hangi çözünürlükte oynayacağınıza bağlı bir soru bu. 1080p'de ise İntel daha önde. Ama sonuç 2K ve 4K'da aynı değil. 1080p'de Ekran kartı işlemciyi bekleyerek geçirir. Ama yüksek çözünürlükte Ekran kartı çizim yaparken işlemci zamanın çoğunu boşta geçirir. Ryzen ileri teknoloji ve çoklu çekirdeğe önem veren bir işlemci. Eğer 2K'da ve 4K'da oyun oynayacaksanız ve yanında çoklu çekirdekten faydalanacaksınız Ryzen daha mantıklı. Ama sadece 1080p'de oynayacaksanız İntel daha mantıklı. Benim düşüncem bu yönde.

1080p de oyun oynayacağım yazdığım gibi rx 470 var kasamda bu karta yetecek bir işlemci almayı düşünüyorum FX 9370 kullanıyorum kasa toplarken bilgisayarcı abi bunu tavsiye etmişti babamda eski bilgisayarcı olduğu için çekirdeği frekansı yüksek diye bunu işlemciyi aldı ama birkaç aydır oyun oynarken işlemci ve ekran kartı çok dengesiz çalışıyor işlemcide sıvı soğutma olduğu halde 80 derecelere çıkıyor ve bazı yaptığım testler sonucu işlemcide dengesizlik sezdim onu iade edip güzel birşey toplamak istiyorum. Ekran kartını satmayı denedim bir kaç kere satmayı denedim vazgeçirdi hazır fırsat çıkmışken bunları değistiriyim diye düşünüyorum
Ekran Görüntüsü (1).png
Bu nasıl acaba?
 
Son düzenleme:
Yanlış yaklaşıyorsunuz i7 alabiliyorken Ryzen 5 almayın. I7 ile daha iyi oyun performansı sunuyor. 1080p’de oynayacaksanız gözle görülür bir fark mevcut.

Önerdiğiniz 3'lü hoşuma gitti fakat ekran kartının bu işlemciye yetip yetmemesi konusunda kararsız kaldım çünkü 4 GB'lık bir kart ve orta seviye. Açıkçası i7 yüksek geldi bana bu kart için ama düşünmüyor değilim ilginiz için teşekkür ederim.
7.nesil i7 için ne dersiniz?
 
Şurada intel yazan arkadaşları veya Amd yazanları anlamıyorum. Hepsinin fiyatı farklı. Atıyorum 300 TL civarında Ryzen oyunda ve workstationda iyiyken 500 TL de İntel iyi oluyor. Önemli olan senin ne istediğin ve ne kadar bütçen olduğudur.
 
Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın :)
Bende lol cs gibi oyunlar oynayabilmek için bi kaç parça topladım ama ekran kartı konusunda kararsızım yardımcı olabilir misiniz ?

Anakart : ASUS H81M-K
İşlemci : İ7 4770S
Ram:Kingston Hyperx Fury Blue 8gb X2
SSD:240GB Crucial
Psu:Rampage RMP 500 80P
 
Son düzenleme:
Önerdiğiniz 3'lü hoşuma gitti fakat ekran kartının bu işlemciye yetip yetmemesi konusunda kararsız kaldım çünkü 4 GB'lık bir kart ve orta seviye. Açıkçası i7 yüksek geldi bana bu kart için ama düşünmüyor değilim ilginiz için teşekkür ederim.
7.nesil i7 için ne dersiniz?

Ekran kartının işlemciye yetmemesi gibi bir mevzu yok. O işlemci için geçerli bir durum, ekran kartını besleyemeyip darboğaz dediğimiz şey gerçekleşebiliyor. Ama işlemcinin güçlü olması kötü bir şey değil tam tersine iyi bir şey. Bu arada 3000MHz bellekler 2666MHz’den daha ucuz oluyor. Anakart 2666 desteklese bile ucuz olan 3000’i alın. Anakart onu 2666’da çalıştıracak zaten.
Şu an i7 8700 fiyatlarına baktım en ucuzu 2600 lira. Onun yerine 3700X alırsın çok daha iyi. i7 8700 mantıklı değil. Ryzen 3600 ya da i5 9400F ile sistem yapılabilir. Tercih senin YouTube’da karşılaştırma videolarına bakabilirsin.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı