Oyun İçin Intel mi, Ryzen mi?

Oyun odaklı oluşturulacak bir sistem için sizce Intel bir işlemci mi, yoksa Ryzen bir işlemci mi kullanılmalıdır? Eğer kullanılırsa sizin için önereceğiniz 5 serisi işlemci hangisidir?
Ryzen, uzun ömürlü ve fiyat performans. Ryzen 5 2600, B450, GTX 1060 gibi bir sistem olabilir.

Oyun için esas önemli olan bileşen ekran kartı olduğu için Ryzen. Yani anlatmak istediğim İntel işlemciler pahalı doların durumu da ortada dolayısıyla sınırlı bütçe ile güzel performans alabileceğimiz bir bilgisayar toplamak zorlaşıyor. Bu yüzden 2000 TL-3000 TL işlemciye vermektense gidip 1300 TL'ye ekran kartımızı besleyebilecek Ryzen işlemci alarak geri kalan 1500 TL'yide ekran kartı gibi diğer bileşenlere yatırmak daha mantıklı. Örneğin ben 18 Ekim'de Hepsiburada.com'un KDV indiriminde 6400 TL'ye Msi 1070Tİ 8GB Gaming X ve Ryzen 5 1600'lü bir sistem topladım. Pubg'de 120 fps alıyorum. Bu verdiğim fiyata monitör fiyatı da dahil.

Oyun için gerekli olan parça ekran kartı Ryzen işlemcilerde genelde İntel işlemcilere göre çekirdek fazla olduğu için İntel ile aynı ekran kartı kullanıldığında %30-%40 daha fazla performans farkı olur

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı