macOS Mojave 10.14.6 | ASUS X550CC | Bluetooth driver

polat.php

Centipat
Katılım
9 Mart 2020
Mesajlar
21
Merhabalar,
ASUS X550CC Bluetooth çalışıyor gibi gözüküyor fakat hiçbir cihazdan göremiyorum.

Ekran Resmi 2020-03-11 16.34.09.png


Sistem özelliklerinde bu şekilde gözükmekte.

Wi-Fi kartım Qualcomm Aheros AR9485WB-EG.

Wi-Fi'de herhangi bir problem bulunmamakta.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıdaki gibi derken görsel göremiyorum? Farklı portlara takıp ile tek tek denedin mi?
2 adet USB port mevcut PC'de hocam. İkisini de denedim.

Ekran Resmi 2020-04-04 15.06.21.png


Ekran Resmi 2020-04-04 15.08.50.png

Ekran Resmi 2020-04-04 15.06.57.png


Bu şekilde hocam. En alttaki ve en üstteki görsel hep öyleydi yani USB bluetooth almadan önce de öyleydi. sadece 2. görselde yeni bir cihaz görüyor ama kullanamıyorum galiba.
Hardware IOTools ile Bluetooth Explorer üzerinden aktif etmeye çalışıyorum yinede aktif edemiyorum. Onboard bluetoothe kilitlenmiş resmen. Onu nasıl iptal edebilirim?
@blackandyellow @claus Bir fikriniz var mı hocam? Nasıl düzeltebilirim acaba bu durumu?
Qualcomm Atherosu komple kapatmak istiyorum yabancı formlar dahil bir sürü foruma baktım bir şey bulamadım pek .
IOBluetoothFamily.kext dosyasını sildiğimde bluetooth'un tamamı gidiyor. Yükleyince ikisi birden geliyor ama USB'dekini kullanamıyorum.
Ekran Resmi 2020-04-04 17.07.47.png

@claus @blackandyellow

sorunu çözdüm;

USBInjectAll.kext dosyasını kaldırıp, Hackintool ile USBPorts.kext diye bir dosya oluşturdum. Port yamalama işlemi değil ama ona benzer bir işlem o kadar uzunda değil aslında 1dk felan sürüyor. Clover'a felan herhangi bir kod girmedim.

Hackintoolda kullanmadığım usb portlarını çıkarıp geriye kalan yeşillerden bir kext oluşturdum USBInjectAll kextini silip o kexti yükledim ve sorun çözüldü. konuyu kilitleyebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Üstad eline sağlık. Bu konuda rehber yaparsan memnun oluruz...

Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı