Türkiye plastik paraya geçmeli mi?

Katılım
11 Aralık 2014
Mesajlar
1.019
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Türkiye ne zaman kağıt paradan plastik paraya geçer sizce?
Bakteride barındırması zorlaşır yıkayıp temizleyebiliriz.
Çogu ülke geçmiş plastik paraya.
Plastik paraların güzelliği, kağıt para gibi yakılıp imha edilmiyorlar. Eritip tekrar para üretilebiliyorlar. Baya bir tasarruf sağlıyor devlete.

canadian-money-is-waterproof-1.jpg


plastik-para-1_43117.jpg
 
Çok iyi be! Bence süper olur parayı yıkamak dezenfekte etmek off offf.
 
Mantıksız olur diye düşünüyorum. Ülkemizde çıkarılan petrol az. Hali hazırdaki paraların üretimi buna oranla daha az maliyetli olacaktır çünkü ana maddeleri olan pamuk ve keten üretimi ülkemizde fazla.

Hem bu yeni para için Merkez Bankası için ve bankalar için yeni makineler, yeni maliyet ve yeni sistemlerin entegrasyonunu gerektirir. Şu anda tüm bankalar ve ATM sistemleri kağıt paraya göre ayarlı.

Başlıca zaten kağıt para sistemini doğru bir sistem olarak görmüyorum şahsi görüşüm. Kağıt para da yavaş yavaş piyasadan dönüşerek silinmeye başladı bazı ülkelerde. Madeni paralarla olan sistem bana kalırsa daha doğru. Ama vardır devletin bir bildiği.
 
Fiziksel paraların devri kapanıyor artık dijital paralar yavaş yavaş yaygınlaşıyor. Türkiye de böyle bir uygulamaya geçileceğini zannetmiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı