Corona virüs sebebiyle Türk Telekom'un yatırım yapması gerek

Katılım
17 Ocak 2014
Mesajlar
3.327
Makaleler
24
Çözümler
1
Yer
Kars
Merhaba. 16 Mart'tan itibaren Corona virüsü sebebiyle birçok insan (ben dahil) git gide daha çok evde kalmaya başladı. Bu sebeple de Türk Telekom'un sabit internet kullanımı %50 oranla artış gösterdi. Günlük internet kullanımı çok ciddi oranda artık artmaya başladı. Ben bile ADSL2+ kullanıyorum ve kullanımın artmasıyla beraber ping yükselmesi ve daha sık kopma yaşamaya başladım. Bu sebeple, Türk Telekom zarara girsin yada girmesin. Şu an ekonomiden çok sağlığımız ve ev üzerinde dijital olarak interneti en iyi şekilde kullanabilmemiz önemlidir. Corona virüsün birkaç ay içerisinde temizleneceğinin bir garantisi yok. Lakin Corona virüsü sonradan değişime uğrayabilir ve daha tehlikeli hale gelebilir. Çok daha uzun süre ülkemiz Corona ile savaşabilir. Bu sebeple, Türk Telekom ve diğer İnternet Servis Sağlayıcılarının ADSL olan yerlere artık VDSL2 Plus getirmeleri ve Download ve Upload hız limitlemesi yapmadan, insanlara hizmet sunmak zorundalar. Aslında, bunu normal şartlar altında da yapmak zorundalar ama yapmıyorlar. Bu sebeple, şuan bir zorunluluk söz konusu ve bu sebeple artık kaçacak hiçbir yerleri kalmadı. Ayrıca altyapısı hala ADSL2+ olan yerlere eğer DSLAM destekliyorsa "AnnexM" modülasyonu verilmelidir ve ADSL, VDSL ve Fiber altyapılarında hiçbir şekilde Download ve Upload hız limitlemesi yapılmamalıdır. Şuan dünya ve bizim ülkemiz olağanüstü hal durumundadır. Türk Telekom ve diğer internet firmaları istese de hız limitlemesi yapma hakkına en azından Corona virüsü salgını varken sahip değildir.

Siz de yukarıda açtığım anketten oy verin. Desteğinizi görelim. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
8-16 Mbit normal mi sizce? Onu da alamayanlar var. Çoğu kişi düzgün bir hız ve ping alamıyor. Su veya elektrik değil bu iş ki onlarda bile fazlası düşünerek altyapı kurulur. İnternetin de fazlası olmaz. Yoğun olmayan senaryoda 50-100 Mbit verilmesi lazım artık ortalama kullanımda. Beklenmedik bir durumda da düşürsünler hızları.
Evet, dediğiniz gibi altyapı yetersiz maalesef. Hız düşürmeye gelirsek, en iyi yapabildikleri şey bu zaten.
 
Ya arkadaş yatırım matırım boşver de corona zamanı kullanılan elektrik, doğalgaz, su faturasını devletin ödemesi gerekiyor. Başlamışım telekomuna.
TC istese bile karşılayamaz, baya dibi gördü hazine.
 
Evet dostum işler o kadar kolay. Ama yapmak istemedikleri için yapmıyorlar. Yatırım yapmak zorundalar. Bitti. Nokta.
Ben zorunda mıyım hala ADSL2+ kullanmaya? ADSL2+'da bile 797 Kbps Upload hız limitlemesi yapıyorlar. Oysa ki alabileceğim maksimum Upload hızı 1140 Kbps cıvarında. ADSL2+ Altyapıma rağmen Upload limiti var. Zaten ADSL eski bir teknoloji. VDSL2 Plus bile getirmediler hala.
 
Son düzenleme:
Sen bayadır VDSL gelsin istiyorsun önceden de görmüştüm seni. Yaşadığın yer Yazlık bir ilçe çok kişi yaşamıyor genelde yazlıkçılar oluyor biz de dahil. TT o bölgeye yatırımı göze almaz. Daha İstanbul'un ilçelerinde bile ADSL saha dolapları mevcut. O ilçeye gelmesi 2 3 yılı bulur.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı