PSU kablosu erimesi

yusuf postal

Kilopat
Katılım
6 Temmuz 2014
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dün gece Mount Blade II Bannerlord oynarken büyük savaşlarda bilgisayarın biraz kastığını fark ettim ve görüntü ayarlarını birazcık kıstım yaklaşık yarım saat sonrasında bilgisayar birden dondu ve kapandı. Kasaya eğildiğimde yanık kokusu geldi, bilgisayarın güç kablosunu çıkarıp içine baktım, ekran kartına takılı olan 6 pin girişli kablonun yanarak koptuğunu gördüm, resimlere kabloyu ekledim.
Şimdi sorunum şu arkadaşlar daha öncesinde de Black Desert oynarken aynı şekilde o kablo yanmıştı ancak o zaman yanarken kokuyu önceden aldım bilgisayar kendini kapatmadan ben kapamıştım tamirciye götürüp yalnızca o kabloyu değiştirerek tekrardan bilgisayarımı açmıştım fakat şimdi ise yeni kablo alıp taktığımda bilgisayarım kendisini hiçbir şekilde çalıştırmadı (Power tuşuna bastıktan sonra yarım saniye fanlar dönüp geri duruyor), çalıştırmayınca da elimde olan diğer 1 GB'lık ekran kartını takıp bilgisayarımı çalıştırdım, sorun şimdi PSU kablolarında mı yoksa ekran kartında mı? Bir de PSU'nun verdiği güç ekran kartına yetmediği için de çalıştırmıyor olabilir mi?

Ekran kartı modeli ASUS NVIDIA GeForce GTX 950 2 GB 128 Bit - İşlemci i5 3470 - 8 GB RAM -
Yanan PSU Kablosu: kablo yanığı - Hızlı Resim]

UrV1di.jpg


[/url]
PSU Modeli Power modeli - Hızlı Resim]

Tcuumw.jpg


[/url]
Ekran Kartım Ekran kartı - Hızlı Resim]

88VZKI.jpg


[/url]
Kasanın İçi kasanın içi - Hızlı Resim]

zhVsTB.jpg


[/url]
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız dönüştürücünün bağlantıları hatalı, 6 PIN VGA bağlantısında 2 tane 12 V, 3 tane de şase olması gerekli. Sizin kullandığınız kabloda ise 1 taraftan 2 tane şase, 1 tane 5 V (ki bu alınmamalı) 1 tane de 12 V alınmış, diğer kablodan da 2 tane şase alınıp bağlanmış. Olması gereken ara kablo (bkz. resim) her iki 4 PIN molexten 1 er adet 12 V, 2 şer adet de şase şeklinde olmalıydı. Ucuz atlatmışsınız. PSU nuz sistem için yeter gözüküyor ama dilerseniz değiştirebilirsiniz.

4PINto6PIN.jpg
 
Çözüm net, en az 550W. PSU alman gerek 80+ Plus gibi özellikleri olacak. 400W. Sendeki yetmez, zaten ucuz atlatmışsın gerçekten. Geçmiş olsun.

Bu özelliklerde, hatta daha kalitelisini tavsiye eden olabilir, tercih edersen, bilgisayarını gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.
 
Son düzenleme:
Kullandığınız dönüştürücünün bağlantıları hatalı, 6 PIN VGA bağlantısında 2 tane 12 V, 3 tane de şase olması gerekli. Sizin kullandığınız kabloda ise 1 taraftan 2 tane şase, 1 tane 5 V (ki bu alınmamalı) 1 tane de 12 V alıp bağlanmış. Olması gereken ara kablo (bkz. resim) her iki 4 PIN molexten 1 er adet 12 V, 2 şer adet de şase şeklinde olmalıydı. Ucuz atlatmışsınız. PSU nuz sistem için yeter gözüküyor ama dilerseniz değiştirebilirsiniz.

Eki Görüntüle 529727

'' Değiştirebilirsiniz '' değil mutlaka güç kaynağını değiştirmeli. 2 kere ibretini almış bir daha riske girmemesi lazım.
 
'' Değiştirebilirsiniz '' değil mutlaka güç kaynağını değiştirmeli. 2 kere ibretini almış bir daha riske girmemesi lazım.
Güç kaynağı kaliteli ve yeterli zaten. Sağlam ise niye değiştirsin? Kablo bozuk diye televizyon mu satın alırsınız? Toplasan anca 180-200 watt tüketen sisteme 500 W 80+ güç kaynağı niye alasın?
 
Kablonun bozuk olup olmaması ne malum?
Açıkladım ya mesajımı okumadınız mı? Ama bu kablolar genelde risklidir. 5-10 TL lik kablo almamak lazım. Kablonun bağlantıları düzgün değilse, pinler ve bağlantılar oynuyorsa, düzgün oturmuyorsa, çekilen akımdan dolayı arkadaşın kablosunda olduğu gibi erime, kopma, hatta yanma olabilir. O da aklın bir köşesinde tutulmalı.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı