i3 7100 ve GTX 1050 Ti Düşük Performans

rafetsunal

Hectopat
Katılım
10 Nisan 2020
Mesajlar
1.575
Makaleler
1
Çözümler
7
Öncelikle merhabalar bu benim ilk konum hatam olursa affola. Arkadaşlar elimde i3 7100 var ve bu işlemci garip olaylar üzerine eski değerleri vermiyor misal işlemci render testine 500 puan aliyorsa benimki 200 puan falan aliyor.
Elimde 1050 Ti var ve şu anki 2020 Türkiye durumlarına göre bir işlemciye ihtiyacim var öneriniz nedir ya da bu işlemciye ne yapabilirim ve de bazı oyunlardaki olan durumları söyleyeyim normal mi bilmiyorum.
Oyunlar.
Rust: 1920x1080 düşük ayarlarda 40-63 FPS arası.
GTA 5: Yollar kayboluyor oynayamiyorum.
R6: Mouse drop giriyor (tahminimce işlemci renderleyemediğinden takılıyor)
LOL: Ultra 80-90FPS.
Apex: 1920x1080 düşük ayarlarda 70-75FPS.

Sistem:
  • Ekran kartı: 1050 Ti.
  • İşlemci: i3 7100.
  • RAM: 2x8 2x2133MHz.
  • Anakart: H110M-S2V.
  • HDD: 1TB.
  • SSD: 240GB.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hemen hemen aynı sisteme sahibim sadece işlemcim daha düşük(g4560) şunu söyleyebilirim sistemlerimiz artık yetmiyor yeni gelen güncellemelerle işletim sistemleri ve oyunlar ağırlaşıyor. Şunları adım adım uygularsan stabil bir sistem elde edebilirsin.

1-Temiz Windows 10 kurulumu yapman, hemen arkasından Windows güncellemelerini yapman daha sonra anakartının üretici sitesinden chipset ve diğer gerekli driverları indirmen en sonunda da nvidia dan ekran kartı sürücüsünü indirmen bu adımları sırayla yapman önemli 2- Kesinlikle Driver Booster kullanma yanlış chipset driverlarını kurdu bende de, takılmaların muhtemelen bundandır. 3-İşlemcine yüklenmemek için oyun oynarken arkada çalışan tüm programları kapat 4- Discord yerine Teamspeak kullanman oyunlardaki FPS düşmesini azaltacaktır. 5-Ccleaner programı ile kayıt defteri hatalarını tarayıp düzeltebilirsin.
 
Öncelikle hemen hemen aynı sisteme sahibim sadece işlemcim daha düşük(G4560) şunu söyleyebilirim sistemlerimiz artık yetmiyor yeni gelen güncellemelerle işletim sistemleri ve oyunlar ağırlaşıyor. Şunları adım adım uygularsan stabil bir sistem elde edebilirsin.

1-Temiz Windows 10 kurulumu yapman, hemen arkasından Windows güncellemelerini yapman daha sonra anakartının üretici sitesinden chipset ve diğer gerekli Driver'ları indirmen en sonunda da NVIDIA'dan ekran kartı sürücüsünü indirmen bu adımları sırayla yapman önemli 2- kesinlikle Driver Booster kullanma yanlış chipset driverlarını kurdu bende de, takılmaların muhtemelen bundandır. 3-işlemcine yüklenmemek için oyun oynarken arkada çalışan tüm programları kapat 4- Discord yerine TeamSpeak kullanman oyunlardaki FPS düşmesini azaltacaktır. 5-ccleaner programı ile kayıt defteri hatalarını tarayıp düzeltebilirsin.

Yanlış anlamada temiz Windows 10 kurulumu nereden yapabilirim, ve Windows 10 kurarken oyunlar falan gider mi?
CPU thermometer programını indir. Oradan oyun sırasındaki sıcaklık derecelerine bir bak.

Teşekkürler de ben anlamamki.
O anakart AMD ile uyumlu mu?

Maalesef
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı