Q8400 ve GT 9400 Sistem Yükseltme

meraklı adam46

Hectopat
Katılım
13 Nisan 2020
Mesajlar
5
Elimde ATX 250W PSU, G41 combo, Q8400 ve GT 9500 var. Anlayacağınız leş gibi. Ben aynı PSU ile B450M, 3200G ve 2400 MHz'lik 4+4 almayı düşünüyorum. Ryzen 3 2200G alınır mı?
İkinci el satın alımımda sıkıntı çıkabilir mi? Şimdiden teşekkürler. PSU olmazsa neden olmaz.
Yeni RAM anakart ve CPU için bütçem =1500.
 
Q8400'ü değerlendirme gibi bir planınız yoksa bana satabilir misiniz? Benim işlemcim ondan da leş :)
Sorunuza gelecek olursak:
R3 2200G veya R3 3200G alırsanız RAM frekanslarınız (eğer APU kullanacaksanız) 3000Mhz olmalı.
Güç kaynağınızı da değiştirmenizi önereceğim malesef. Çünkü yeni nesil bir bilgisayarı eski ve artık yorulmuş bir güç kaynağına emanet etmenizi istemem. en az 450W bir güç kaynağı lazım onun için :)
Ekran kartı ile kullanacaksanız sistemi (Gt 9500ile) RAM'leri değiştirmenize gerek yok.
Ama en önemli tavsiyem :) bütçenizi biraz daha artırmanız yönünde veya R3 2200G yerine R5 1600 AF alın. 6Ç/12T olan çok daha iyi bir işlemci.
 
Q8400'ü değerlendirme gibi bir planınız yoksa bana satabilir misiniz? Benim işlemcim ondan da leş :)
sorunuza gelecek olursak:
R3 2200G veya R3 3200G alırsanız RAM frekanslarınız (eğer APU kullanacaksanız) 3000MHz olmalı.
Güç kaynağınızı da değiştirmenizi önereceğim maalesef. Çünkü yeni nesil bir bilgisayarı eski ve artık yorulmuş bir güç kaynağına emanet etmenizi istemem. En az 450W bir güç kaynağı lazım onun için :)
ekran kartı ile kullanacaksanız sistemi (GT 9500ILE) RAM'leri değiştirmenize gerek yok.
Ama en önemli tavsiyem :) bütçenizi biraz daha artırmanız yönünde veya R3 2200G yerine R5 1600 AF alın. 6Ç/12T olan çok daha iyi bir işlemci.

APU kullanacağım ne kadar verirsin Q8400'e.
Ayrıyaten PSU'yu 2 ay kullanırım maks. Götürmezmi sisteme. Ve de R5 1600 AF, i APU kullanamam
 
Kusura bakmayın, sinirimi ve ruhsal durumumu aşırı bozan bir durumla/durumlarla karşılaştım ve bu sürpriz oldu. Özür dilerim. Oyun falan oynamazsanız o güç kaynağı ile veya sistemi zorlayacak herhangi bir şey yapmaz iseniz PSU kaldırır. Ama dediğim gibi size tavsiyem R5 1600 alın, alın ki ileride Rx580 ve üstü takacaksınız diyelim R3 2200G darboğaz yapar. Yine yeni işlemci arasınız.
Siz belirleyin fiyatını ben sizin beklediğinizden az söylerim falan hak geçmesin :)
Ve mümkün ise telefon numaranızı alabilir miyim? Dediğim gibi durumlar karıştı, hemen alamam :(
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı