Dolar 7 TL

Bir ara Dolar bir kaç dakikalığına 6.50'ye kadar yükselmişti ve buna çok şaşırmıştık. 2016 yılında Dolar 3 Lira iken çok diyorduk. Şimdi 7 Lira oldu. Yakında umarın "2020 yılında 7 Liraydı keşke o zaman kıymetini bilseymişiz" diyecek duruma gelmeyiz.
 
Üretim ve yerli tüketim olmadıktan sonra daha da yükselir. Üretim de yok adam akıllı yerli tüketim yapabileceğin mal da yok. Gençler kolay para kazanmanın peşinde. Yetişkinler, kendi cüzdanlarının derdinde. Adalet, hukuk oldukça zayıflamış. Sokakta ölsen, yanına gelenler fotoğrafını çekerler. Sadece siyasal yönden de düşünmüyorum artık. Herkes elini taşın altına sokmadığı sürece iyi günler oldukça uzakta.
 
İthalata dayalı tüketim ekonomisinden vazgeçip üretimin önünü açacak, üreticiyi koruyup desteleyecek bir sistemin kurulması şart. Madem virüsten sonra hiçbirşey eskisi gibi olmayacak, bizi yönetenler bunu fırsata çevirsin diyeceğim ama pek umudum da yok açıkçası.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı