Çözüldü RAM slotuna oturmadan PC çalışırsa ne olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mixcraft

Centipat
Katılım
23 Nisan 2020
Mesajlar
11
Çözümler
1
Bilgisayara RAM'leri taktım, yorgunlukdan olsa gerek 4 adet RAM'den ortadaki yerine oturmamış. İlginç olan 16 GB RAM takılı PC'de hepsini de görüyordu. Bazen kullanılabilir RAM 11.98 GB olarak görüyordu. Ve bu şekilde format attım, sürekli donma yaşıyordum. 3 defa formatladım düzelmedi, sonra RAM'in oturmadığını fark ettim. Yerine taktım ama tekrar format atmadım, eskisi kadar olmasada donma olayı devam ediyor. Önceden RAM oturmadığı için tekrardan format atmalı mıyım? RAM oturmadığı için donanıma sıkıntı mı yaratmış olabilir mi?

- Anakart MSI 970A g43.
- Ekran kartı RX 570 4 GB.
- RAM 16 GB DDR3 1333 MHz.
- Işlemci AMD FX 6100 3.30 GHz.
- 240 GB SSD.
- 1TB HDD.
- 1000W PSU.
 
Çözüm
"Çözüldü" arkadaşlar donma olayı çözüldü herkese çok teşekkür ederim bütün donanımları söküp taktım testler yaptım defalarca format attım çözememiştim.

BIOS'dan formatı SSD'me SATA modu IDE olarak format atmış çözüm çok basit.

BIOS'dan "configure SATA" ayarlarına giriyoruz.
Seçeneği "AHCI" olarak değiştirip format atıyoruz sorun düzeliyor.

IDE mode eski sistemelere uyumlu olduğu için SSD'nin hızı düşüyor ve tam performans veremiyor donmalar meydana geliyor. Çözümden sonra HD Tune testlerimde 300 MB olan hızım 500 MB oldu.
Şu anda 16 GB görüyorsa sıkıntı yok. Görmüyorsa RAM bozulmuş olabilir.
12 GB RAM yeter oyun için. Yeni nesil işlemci olsa neyse. İlerde Ryzen alınca satarsın RAM'ları. Hangisi donma yapıyorsa çıkar derim.
 
Şu anda 16 GB görüyorsa sıkıntı yok. Görmüyorsa RAM bozulmuş olabilir.
12 GB RAM yeter oyun için. Yeni nesil işlemci olsa neyse. İlerde Ryzen alınca satarsın RAM'ları. Hangisi donma yapıyorsa çıkar derim.

Evet şu an 16 GB olarak görüyor.
Memtest86 testi yapınız ve raporu paylaşınız. RAM kitleri aynı özelliklere mi sahip?
Hepsi aynı marka model hemen programı indirip test ediyorum.
 
Formatın ramla ilgili bir sorun çıkaracağını sanmıyorum, 1 kere format yeterli önemli olan formattan sonra hangi programları kurduğun, mesela ben sistem hızlansın diye formattan ccleaner tarzı temizleme programları kuruyordum meğer bu programlar daha da çok yavaşlatıyormuş artık manuel olarak kendim temizliyorum ve formatın windows 10 ise ssdye kur, hdd ye kurduğunda %100 disk kullanımı sorunu oluyor o zaman masaüstündeyken bile kasma yapıyor onun haricinde 16 gb ram olmasından çok 1333 mhz hıza sahip olması da bence kasmaya yol açabilir. Bazen boyu değil işlevi daha önemli olabiliyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı