Vega 64 sıcaklık limiti

sakal5323

Hectopat
Katılım
21 Nisan 2020
Mesajlar
1.021
Çözümler
8
Gigabyte referans modeli Vega64 kartına sahibim. Kart yüksek sıcaklıkta çalışıyor oyuna girer girmez 80 derece olup zamanla 85 olarak sonlanıyor. 85 üstüne çıkışı olmadı şu ana kadar. Undervolt yaparak çözüm bulmayı düşündüm fakat bu sefer de sıcaklık epey düştü 70 derece üstüne çıkmaz oldu güzel de FPS kaybı yaşıyorum.

Mesela bir oyundan normal ayarlarda 80 FPS alıyorsam undervolt yapınca 60 FPS alıyorum ya da 40 FPS alıyorsam undervolt yapınca 30 FPS alıyorum 3 5 FPS olsa sorun değil ama fark bayağı var sırf sıcaklıktan sebep drop yemekte istemiyorum detaylı bir şekilde anlayan var mı acaba?
 
Unervolt yaparken core clock değerini de mi azalttın?
Hangisinden bahsettiğinizi anlamadım ayarlarımın resmini paylaşıyorum. Güç limiti -40 olarak ayarladım eğer ki -50 yaparsam sıcaklık düşüyor fakat bu sefer fps kaybıda oluyor.
 

Dosya Ekleri

  • 11.PNG
    11.PNG
    41,1 KB · Görüntüleme: 20
Güç Limitini azaltırsan kart belli bir Watt değerini geçmemek için çekirdek ve bellek hızlarını kısıtlar ve -40 değerinde ne kadar hızlara çıkabiliyorsa o değerlerde kısıtlanır. Performans kaybın bu yüzden.
Orasını bende biliyorum elbet ama güç limitini -50 yapmazsam sıcaklık artıyor. Bu arada core voltage hangisi oluyor tam olarak türkçe olduğu için bulamadım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı