Ekran kartlarındaki aşırı fiyat artışı

Fırsatçı olduklarına katılıyorum ama hepsi birden yapıyor. Yapacak bir şey yok. Ondan alma bundan alma nereden ne alacaksın? Git gide herkes daha küçük modele düşüyor ya da parasına daha çok kıyıp başka bir yerden kısıyor. Atıyorum ben bu aralar bütçeme uygun bir ikinci el bakıyordum en uygun rx570 geldi bana. 4 gb. Senin söylediğin zamanlarda olsaymışız şu an rx 580 8 gb alacaktım..

Sonuçta bunun sebebi dövizin yükselmesi, enflasyon ve ekonominin durumuna bağlı herkesin kendi giderinin artması sebebiyle karını dengelemek maksadıyla gelirini arttırmasının sonucudur. Bu da ülkenin ekonomi bakanı, cumhurbaşkanı gibi görevlilerin sorumluluğunda olan bir durumdur. Bu da izlenilen stratejiler ve doğru devlet yönetimiyle alakalı bir durumdur falan filan kısacası..

Bir gün düzelene kadar böyle devam mecburen :)
 
Fırsatçı olduklarına katılıyorum ama hepsi birden yapıyor. Yapacak bir şey yok. Ondan alma bundan alma nereden ne alacaksın? Git gide herkes daha küçük modele düşüyor ya da parasına daha çok kıyıp başka bir yerden kısıyor. Atıyorum ben bu aralar bütçeme uygun bir ikinci el bakıyordum en uygun RX570 geldi bana. 4 GB. Senin söylediğin zamanlarda olsaymışız şu an RX 580 8 GB alacaktım.

Sonuçta bunun sebebi dövizin yükselmesi, enflasyon ve ekonominin durumuna bağlı herkesin kendi giderinin artması sebebiyle karını dengelemek maksadıyla gelirini arttırmasının sonucudur. Bu da ülkenin ekonomi bakanı, cumhurbaşkanı gibi görevlilerin sorumluluğunda olan bir durumdur. Bu da izlenilen stratejiler ve doğru devlet yönetimiyle alakalı bir durumdur falan falan kısacası.

Bir gün düzelene kadar böyle devam mecburen :)

Hocam ikinci el daha kötü. 1300 TL ikinci el 1050 Ti mi olur muş? RX 570'i 1300 TL'ye satanlar var. En kötüsü ise RX 570 ve i3 7100 Sistemi yanında "Rampage" ürünleri ile 5200 TL'ye satıyor.
 
Hocam Amazondan az önce baktığımda RX580 8GB 180 Dolar’dı (1225TL). Amazondan sipariş edince ekstra bir vergi uygulanıyor mu?
 
Böyle konular görünce ''ülkede ne ucuz ki teknoloji ucuz olsun'' diyesim geliyor. Lütfen bir gün market alışverişine çıkın, dediğimi iliklerinize kadar hissedip anlayacaksınız. :)
Kesinlike bu da değinilmesi gereken bir konu. Market alışverişlerine gittiğim için biliyorum, 2-3 atıştırmalık şeye bile 30 TL veriyorsun. Mesela pepsi son 2-3 ayda 5,5 liradan 7 liraya kadar çıktı. Sanki tavuklar dolarla yetişiyormuş gibi yumurtalar bile zamlandı. Ev için olan yiyecek ve sebzeler de aynı şekilde. Adam gibi bir ev alışverişi için minimum 100-150 TL'yi gözden çıkarmak zorundasın. Ben tek başıma yaşamama rağmen bu kadar masraf yapıyorsam aile geçindirenleri düşünemiyorum.
 
Adam gibi bir ev alışverişi için minimum 100-150 TL'yi gözden çıkarmak zorundasın.
Alışverişi BİM'den yapsan bile, daha sepeti doldurmadan hooop... Alışveriş ücreti 100 TL'yi aşıyor. :D
 
Hocam ikinci el daha kötü. 1300 TL ikinci el 1050 Ti mi olur muş? RX 570'i 1300 TL'ye satanlar var. En kötüsü ise RX 570 ve i3 7100 Sistemi yanında "Rampage" ürünleri ile 5200 TL'ye satıyor.

E insanlar da fırsatçı. Ben aldığım her şeye temiz bakıp zamanı geldiğinde üstüne koyup yenisini alan bir insanım. Öyle çöpe atıp sıfır alacak biri değilim maalesef. Her zaman bir ürünün sıfır fiyatına bakarım, daha sonra ikinci el piyasasına bakarım ve fiyat belirlerim. Bazen çok zaman geçtiyse, yıpranma varsa sıfır fiyatın yarısının bile altına düştüğüm olur.

Bakıyorsun adam sıfırı 2400 olan monitörü 6 ay önce aldım yepyeni diyerek 2200'e koymuş. Kardeşim istersen dün al 2400'lük şeyin ikinci eli nasıl 2200 olabiliyor? Ondan bakan adam da bu sefer ona uygun koyuyor. Piyasa yükseliyor işte..
 
Fazla düşünme. Valla kafayı yersin. Kendimden biliyorum.
Ben millet 1350 Birime RTX 2080TI alıp ben 4000 Birime RX570 sistem toplayınca bu niye böyle dedim. Kafayı yedim resmen :( Bence sizde uğraşmayın elden bi şey gelmiyor.
 

Geri
Yukarı