1600 AF-750 Ti için 300W PSU yeter mi?

Janpardayan

Kilopat
Katılım
10 Mart 2019
Mesajlar
801
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar şu anki sistemim şöyle.
Intel Xeon E5440 (e0) 2.83 GHz işlemci (BIOS modlanmıştır)
NVIDIA GTX 750 Ti 2 GB GDDR5 128 Bit.
Güç kaynağı 300W Dell.
8 GB DDR3 1333 MHz RAM.
Gigabyte GA G41M combo anakart rev2.0.
160 GB 7200 RPM + 250 GB 5400 RPM SATA HDD'ler.
Bu sistemi güncelleyip Ryzen 5 1600 8 GB DDR4 3000 MHz RAM ve RA320M anakart ile kullanmak istiyorum. Güç kaynağım sizce yeterli mi bu arada 5 yıllık güç kaynağı.
Anakart işlemci şu anda mevcut sadece RAM alacağım. Güç kaynağı fotoğrafını ekledim.
 

Dosya Ekleri

  • 1.PNG
    1.PNG
    193,9 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Umrarım işlemci afdir ve indirimdeki fiyattan almıştır.

İşlemci af modeli bu arada güç kaynağı idarelik olacak yani ileride değişecek aynı zamanda ekran kartı da idarelik bir kart ileride SSD RAM ve RX570 4 GB modelini düşünüyorum anlayacağınız sistem şu anlık sadece internet iş ve e spor oyunları odaklı ilerde bu değişecek. Öğrenciyim bütçem şimdilik buna yetiyor bu işlemciye göre bu ekran kartının zayıf kalacağını da zaten pekala biliyorum.
 
İşlemci af modeli bu arada güç kaynağı idarelik olacak yani ileride değişecek aynı zamanda ekran kartı da idarelik bir kart ileride SSD RAM ve RX570 4 GB modelini düşünüyorum anlayacağınız sistem şu anlık sadece internet iş ve e spor oyunları odaklı ilerde bu değişecek.

ssd kısmında yorum yapmayacağım öncelik tercih bütçe vs değişken durumlar
Güç kaynağı önem verin derim. Örneğin kan değerleriniz çok iyi olabilir ama kalbiniz delik veya kapakçığı kaçırıyorsa bunun bir anlamı olmaz yüke bindiğinde o kalp 2000 küsür rakımda tempolu meğil yürürseniz ne olacaktır gib..
 
Sağlıklı bir şekilde kullanabileceğinizi düşünmüyorum. İleriye dönük olarak 550-600 Watt aralığında 80+ bir PSU tercih etmenizi tavsiye ederim.

Cevabınız için teşekkür ederim aktif olarak kullandığım işlemci 80W güç tüketiyor güç tüketimi daha yüksek yani zaten en fazla 2 hafta böyle kullanacağım daha sonra bronz sertifika 80+ güç kaynağı alacağım öneriniz var mı acaba?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı