AMD Radeon WDDM 2.7 Sürücüsü - 27.20.1017.1011

AMD ekran kartı sürücüleri daha kararlı, hatasız ve bugsız hâle geldi, geliyor diyebilir miyiz?
Yıl başından beri tüm sürücülerin kurulum dosyaları diskte duruyor, halen daha silmedim. Aralarından biri hariç diğer sürücülerin diğerlerinde sorun yaşamadım.
WHQL sürümü olunca kurarız
AMD'nin sitesinde yayınladığı sürücülerin yanında Beta yazmadığı sürece Beta değil WHQL sürüm aslında. Optional olarak etiketlenmiş olan sürücüler, yeni bir paket gelmesi halinde yeni WHQL olarak etiketleniyorlar ve Windows Update üzerinden diğer kullanıcılar içinde yayınlanıyor. Konunun ilk mesajındaki DxDiag görüntüsüne bakarsanız WHQL logosunu görebilirsiniz.
@SypeR Hocam harici ekran kartınız var mı? H işlemci mi kullanıyorsunuz?
Hayır, harici başka bir ekran kartım yok. Ryzen 7 3700U ile gömülü gelen RX Vega 10 kullanıyorum. Cihazım ise Lenovo S145-15API.
 
@SypeR Şu bir ara fan sesi olan model mi? :)

Şaka bir yana bende de destekli ve şuan son sürüm kurmadım 2.6 yazıyor, bende 2004 sürümündeyim. Vega 8 olan donanım kimliklerin de bulamadım, ama harici 540 ekran kartı verdiğin donanım kimliklerinde var. Acaba bu donanım kimlikleri eksik mi acaba?

O zaman bilgisayara geçip indireyim yeni sürümü.
 
@SypeR Şu bir ara fan sesi olan model mi? :)
Açık konuşayım, forumlarda üzerine destanlar yazılıp çizilen ve bir o kadar bahsedilen fan sesi sorununu hiç yaşamadım. Fan sesi bir tek oyun, render veya benchmark gibi ağır yük altına soktuğum zaman hafif duyulacak kadar oluyor. Onun dışında yükte bile 70 dereceyi geçmeyen sistem, boşta günlük kullanımda ara ara fan bile kapatıyor.

Vega 8 olan donanım kimliklerin de bulamadım, ama harici 540 ekran kartı verdiğin donanım kimliklerinde var. Acaba bu donanım kimlikleri eksik mi acaba?
Microsoft'un Update Catalog veri tabanından çekmiş olduğum donanım kimlikleri bunlar. Desteklenen donanım kimlikleri tek bir sürücü bilgisine sığmadığı zamanlarda aynı sürücü dosyası birden fazla kez listeleniyor veri tabanında. Listeleri birleştirirken atlamış olabilirim belki. Donanım kimliğini paylaşma şansın var mı, kontrol edeyim. 😊
 
Donanım kimliğini paylaşma şansın var mı, kontrol edeyim. 😊
Tabii ki.
Kod:
PCI\VEN_1002&DEV_15DD&SUBSYS_38EE17AA&REV_C4

Bu arada güncel sürücüyü(5.1) yükledim. İki ekran kartımda 2.7 destekliyor.
1.jpg2.jpg


@SypeR Güç tasarruf profili de gelmesi güzel. Acaba bu profil bizim gibi mobil cihazlar için seçili olması mı gerekli, Oyun oynarken FPS falan etkiler mi?
 
@SunSet Güç tasarrufu profili özellikle bataryadaki tüketimi azaltmak için FPS limitleme veya güç limiti belirleyerek performansı kısıtlama gibi işlemler uyguluyor. Haliyle mevcut donanım, tüm performansını vermediği için FPS düşüşü yaşarsın.
 
Tabii ki.
PCI\VEN_1002&DEV_15DD&SUBSYS_38EE17AA&REV_C4
Donanım kimliği evet, belirtilen listemde gözükmüyor. İki listeyi birleştirirken birleşim noktasına denk gelmiş olma ihtimali yüksek.

Bu arada güncel sürücüyü (20.5.1) yükledim. İki ekran kartımda 2.7 destekliyor.
WDDM 2.7'yi ekran kartı değil, sürücü dosyasının destekleyip desteklememesi önemli.

@SypeR Cihazı prize takılı kullansak da mı dediğin profil için geçerli? Ben genelde şarjı yarı tutup cihazı prize takılı şekilde kullanırım.
Şarjı yarı tutup, prizde takılı oynamak/kullanmak batarya ömrü için pek doğru değil. Eğer varsa batarya ömrünü iyileştirmek için batarya koruma modunu açıp şarj yüzdesini sınırlayabilirsiniz. Eğer yoksa %100 doluluğa ulaştıktan sonra prizde kullanmaya devam edebilirsiniz. Anakart, batarayaya dokunmadan (veya çok ufak dokunuşlarla) kendini prizden beslemeye devam edecektir.

Prizde o profilin devre-dışı kalacağını düşünüyorum ama deneyip görmek gerekli.
 

Geri
Yukarı