Çözüldü BenQ Zowie XL2411 144 Hz sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cerraah

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2019
Mesajlar
410
Yer
Denizli/Pamukkale
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar benim ekran kartım RX 5600 XT ve monitörde XL2411 alacaktım. Fakat ekran kartımın DVI-D çıkışı yok ama XL2411 modelinde sadece DVI-D'de 144 Hz alabiliyorum. Bunun çözümü var mı?
HDMI ile 144 Hz alabilir miyim yani bu monitörde?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
FPS oyunlarında BenQ XL2411P 144 Hz bazında tam bir performans ürünüdür. Ama TN panel olduğu için renkleri kötüdür. Oyun oynarken renk ayarlarınızı yaptıktan sonra sorun teşkil etmez ama film-dizi izlerken mutsuz eder.
Profesyonel olarak oynamıyorsanız pek gerekli de görmüyorum. Bir ev kullanıcısı olarak 24" 144 Hz VA ya da IPS panel tercih etmeniz görüntü açısından sizi daha mutlu eder. IPS panelde ghosting gibi sorunlarla karşılaşmanız bir hayli mümkün ama IPS de size film-dizi izlerken veya günlük kullanımda çok güzel renkler sunar. VA panel bu ikisinin ortası gibi düşünebiliriz.
Youtube'dan renklerin karşılaştırmalarını vs izleyip daha iyi fikir edinebilirsiniz. Ben size öneride bulunayım yukarıda açıklamalarıma göre. Başka arkadaşlar da öneride bulunur, fikir verir ona göre bir karar verirsiniz.

VA Panel: AOC 24" C24G1 144Hz 1ms VGA 2xHDMI DP FHD Freesync Curved Gaming Monitör | ITOPYA
TN Panel: https://www.hepsiburada.com/benq-zo...SeUiSp1BdSPdz3PKiPCGiOfRMsO5c3wRoCd9UQAvD_BwE
IPS Panel: https://www.hepsiburada.com/viewson...DlZJOXrQsXcwrqCvot6g0ZiDcOO3c4hxoCreEQAvD_BwE

Online FPS oyunları çok oynuyorum film dizi fazla izlemem.

Bu tabloya göre BenQ XL2411 modeli ile 144 hz alabilirim değil mi ?
Maalesef alamazsınız. Ekran kartı HDMI 2.0 ama monitördeki HDMI girişi 2.0 değil. Söylediğim gibi 1024x768 gibi düşük çözünürlüklerde en fazla 120 Hz alabilirsiniz.
HDMI ile düşük çözünürlükte 120 Hz alabilirsiniz en fazla. Aktif dönüştürücü ile 144 Hz alabilirsiniz ama aktif dönüştürücülerin fiyatları 100-130 dolar civarıydı en son Amazon'da. Geriye kalan çözüm ise monitörü satıp Display Port girişli ya da HDMI 2.0 destekli bir monitör almak.

Ekleme: Monitör de alacaktım demişsiniz anladığım kadarıyla monitörü daha almadınız. Benim de kullanmakta olduğum XL2411P modelinde Display Port girişi mevcut. "P" ibaresine dikkat edin.
 
Çeviriciler var ama tavsiye etmem.Ben yerinizde olsam eğer bu monitörü almamışsam başka monitörlere bakardım.Ekran kartınıza bakarsak oyun için almışsınız.Asus,Msi gibi oyuncu monitörlerine yönelirdim ben.
 
HDMI ile düşük çözünürlükte 120 Hz alabilirsiniz en fazla. Aktif dönüştürücü ile 144 Hz alabilirsiniz ama aktif dönüştürücülerin fiyatları 100-130 dolar civarıydı en son Amazon'da. Geriye kalan çözüm ise monitörü satıp Display Port girişli ya da HDMI 2.0 destekli bir monitör almak.
Ekleme: Monitör için alacaktım demişsiniz sanırım. Benim de kullanmakta olduğum XL2411P modelinde Display Port girişi mevcut. "P" ibaresine dikkat edin.
Monitörü satabilirim. AOC C24G1 uygun mudur 144 hz için
 
HDMI-Support.png
 
Veya Viewsonic VX2458 C-MHD
Monitör çok kişisel bir donanım bana göre. Kimisi renkler güzel olsun ister, kimisi tam performan oyun oynamak ister. O nedenle hangi amaçla kullanacağınızı yazarsanız birkaç öneride bulunabiliriz. Çok film ya da dizi izliyor musunuz? Hikayeli oyunları mı tercih ediyorsunuz yoksa Online FPS oyunlarını mı? Monitör tercih etme konusunda bu hususlar önemli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı