RX 580 i3 9100F 8 GB RAM oyunlarda kasma sorunu

Erenka06

Femtopat
Katılım
24 Haziran 2020
Mesajlar
75
Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta yeni bir sistem topladım. Sistem özelliklerim;

Ekran kartı: ASUS Dual RX 580 4 GB OC Edition.
İşlemci: i3 9100F.
Anakart: ASUS Prime H310M-K r2.0.
RAM: HyperX DDR4 3200 MHz RAM.
Depolama: 1 TB WD HDD (parçaların hepsi sıfır)

Bu sistemde GTA 5 normal ayarlarda bile drop alıyorum ve oyun akmıyor. Kasa kasa oynuyorum ancak Benchmark testinde Max ayarlarda 75 FPS gösteriyor. Ama oyunda resmen kasıyor aynı ayarlarda. Ayrıca LoL oynarken de ilk başlarda yağ gibi akan oyun şimdi kasıyor ancak FPS Max ayarda 150 civarı gösteriyor. Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Daha sisteme OC yapmadım veya ayarlarını değiştirmedim. Sizce ne yapmalıyım donanım konusunda çok zayıfım. Çok bir bilgim yok maalesef. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
BIOS'dan işlemci güç ayarlarını yaptınız mı?
RAM kaç GB bu arada?

Hayır yapmadım. Nasıl yapılır onu da bilmiyorum. RAM 8 GB.
FPS için en iyi ayarları yapmayı denedin mi?
Hayır yapmadım. Nasıl yapılır peki?
Önce driverinizi günceleyin. https://www.amd.com/en/support Çözülmese temiz Windows 10 kurabilirsiniz. Isı değerlerinizi paylaşın birde.

8 GB yazmış.
Isı değerlerime nereden bakabilirim? Ya da oyun içinde fps göstermeyi nasıl yapabilirim? Driver ı güncelleyip sonucunu buraya yazacağım. Hepinize çok teşekkür ediyorum
 
Ayarları çözünürlük hariç en düşüğe çekip dener misiniz?
Denerim ama en düşükte oynamak istemiyorum. Aynı sistem youtube da izlediğim videolarda en full ayarlarda bile kasmadan 60 fps altına düşmeden oynatıyor. Hem en düşük normal ayar gta5 de ve onda bile kasıyor
Ekran kartı yetersiz belleğe sahip ve bir tane daha 8 GB ram almalısın.
Sizce kesin sorun hallolur mu 8 gb daha ram alsam? Ayrıca aynı ekran kartı izlediğim videolarda çok daha iyi sonuçlar veriyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı