Gigabyte B450M S2H vs MSİ B450M-A Pro Max

Katılım
25 Ocak 2020
Mesajlar
1.184
Çözümler
8
Merhabalar. Anakartlar arasında kararsız kaldım. İkisinin de hemen hemen özellikleri aynı. Aralarında ki fiyat farkı gerçekten değer mi ve gözle görülür performans var mıdır? Hangisini almalıyım? Ucuz olması benim için daha iyi ama MSİ olan ile aralarında performans farkı varsa alabilirim. Diğer bileşenler;

AMD Ryzen 5 1600 AF
Kingston HyperX Fury 8x2 16 GB 3200 MHz bellek
MSİ GTX 1660 Super Gaming X
Samsung 860 Evo 500 GB Sata SSD
Corsair Spec-Delta RGB 550W 80+ oyuncu kasası
 
Olsa olur olmasa ne olur? Bu anakartlar ile zaten pek bir şey yapamazsınız.

MSI modelinin VRM heatsink bulunmuyor ve 4 pin güç girişi var.

Ama 3 nesil işlemcilerle direkt uyumlu VRM soğutması olmayabilir ama bunlar giriş seviyesi kartlar zaten bunlarla overclock fazla yapamazsın o yüzden MSI tercih ederdim.
 
Olsa olur olmasa ne olur? Bu anakartlar ile zaten pek bir şey yapamazsınız.

MSI modelinin VRM heatsink bulunmuyor ve 4 Pin güç girişi var.
Forum sakinlerine ve bu konuyu ve yazımı görenlere sesleniyorum:
İki anakartın yani S2H ile A Pro MAX anakartlarının aralarındaki büyük fark bence budur. MSI'da 4 pin güç girişi var. S2H'de 8 pin güç girişi var. Ek olarak S2H'de mosfet pasif soğutucusu bulunuyor. Bu yöne kadar S2H iyi ve daha uygun fiyatlı bulunabiliniyor. Yazılım ve BIOS arayüz için MSI önde diyebilirim. Ama S2H elime geçsin bunları tekrar değerlendireceğim. BIOS desteği olarak da S2H'ın bir sürü güncellemesi bulunuyor sitesinde. BIOS update konusunda da üzmüyor. S2H 3600 MHz RAM desteği var. Elimdeki Corsair LPX 3000 MHz RAMler ile oldukça yeterli. Çünkü en fazla 3466 MHz'ye kadar RAMlere hızaşırtma yaptım. 3333 MHz'de uzun süre stabil olarak kullandım. MSI B450M-A Pro MAX 4133 MHz olmasına bakmayın zaten Türkiye şartlarında 3600MHz'den yüksek bir RAM zor bulunuyor hatta yok bile. Mosfet yapısını biraz daha irdelersek MSI'da 3 mosfet görünüyor. Gigabyte'da VRM mosfet sayısı 4 ve ya daha fazla. İşte tüm bu araştırmalar sonucunda S2H modelini almaya karar verdim. İnşallah üzmez beni.

Niye böyle bir şey yazdım diye sorarsanız. MSI B450M-A Pro MAX anakartımı fiziksel hasara uğratmışım. Üzerindeki bazı devre elemanları döküldü. Tüm bunları bir molex kablo yaptığını düşünüyorum. İşte bu sebepten ötürü yeni bir anakart arayışına girdim. Edindiğim bilgiler bu yönde.
 
Forum sakinlerine ve bu konuyu ve yazımı görenlere sesleniyorum:
İki anakartın yani S2H ile a Pro Max anakartlarının aralarındaki büyük fark bence budur. MSI'da 4 pin güç girişi var. S2H'de 8 pin güç girişi var. Ek olarak S2H'de mosfet pasif soğutucusu bulunuyor. Bu yöne kadar S2H iyi ve daha uygun fiyatlı bulunabiliniyor. Yazılım ve BIOS arayüz için MSI önde diyebilirim. Ama S2H elime geçsin bunları tekrar değerlendireceğim. BIOS desteği olarak da S2H'ın bir sürü güncellemesi bulunuyor sitesinde. BIOS Update konusunda da üzmüyor. S2H 3600 MHz RAM desteği var. Elimdeki Corsair LPX 3000 MHz RAM'ler ile oldukça yeterli. Çünkü en fazla 3466 MHz'ye kadar RAM'lere hızaşırtma yaptım. 3333 MHz'de uzun süre stabil olarak kullandım. MSI B450M-A PRO Max 4133 MHz olmasına bakmayın zaten Türkiye şartlarında 3600MHz'den yüksek bir RAM zor bulunuyor hatta yok bile. Mosfet yapısını biraz daha irdelersek MSI'da 3 mosfet görünüyor. Gigabyte'da VRM mosfet sayısı 4 veya daha fazla. İşte tüm bu araştırmalar sonucunda S2H modelini almaya karar verdim. İnşallah üzmez beni.

Niye böyle bir şey yazdım diye sorarsanız. MSI B450M-A PRO Max anakartımı fiziksel hasara uğratmışım. Üzerindeki bazı devre elemanları döküldü. Tüm bunları bir Molex kablo yaptığını düşünüyorum. İşte bu sebepten ötürü yeni bir anakart arayışına girdim. Edindiğim bilgiler bu yönde.

Nasıl fiziksel hasar verdin? Bu arada a Pro Max anakart 4133 MHz'e kadar RAM destekliyor S2H ise daha düşük RAM frekansı destekliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı