Meslek Lisesinde Ne yapılmalı?

İnsanlar genelde durup dururken birilerini dövmezler. Düzgünce konuşursan dayak yiyeceğin durumdan bile kurtulma şansın var. Ama önce dayak yiyecek duruma düşmek için bir şeyler yapman gerekiyor. Bu kadar korkma. O da olmaz muhtemelen ama en kötü dayak yersin. Öldüresiye dövmezler.

Sen okuluna ve derslerine bakmaya bak. Bir de milletin kız arkadaşına bakma. Sonra dövdüler beni diye konu açarsın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Meslek lisesinde son sınıfa geçtim ve kendi okulum için şunu söyleyebilirim:

Sanıldığının aksine her meslek lisesi ortamı kötü, öğrencileri ise serseri veya kavgacı değil. Okuduğum okul disiplin anlamında il genelinde iyi durumda. Okulumuza gelmek için sağlık lisesinden (400 küsür puandı sanırım) gelen bile oldu. Bu birazcık da okul yönetimiyle alakalı. Ha serseri tipler yok demiyorum var birazcık hadlerini bildirmen yeterli olacaktır.

Hocam o okula çalışan adam olan gidiyor.
 
Öyle abartıyorsunuz sanki meslek lisesinde adam kesiyorlar. Sakin olana kimse bir şey yapmaz. Ortamı erkenden kur. 10.Sınıfta güzel bir bölüm seç. Yine ortam kur. 11 ve 12 hikaye zaten. Dersleri dinle, hocaların gözüne batma. Matematik ve Edebiyattan 50+ puan alıyorsun lise bitiyor.
Ve sonra "laaak" diye üniversite sınavı giriyor. 🙃
Neden Anadolu değil de Meslek Lisesi?
 
Mezun olduğum lise hakkında da çok sorunlu diyorlardı ancak ben 4 senelik okul hayatımda 1 kavgaya karışmadım. Hiç kimse birbirine kaşının üstünde göz var diye sataşmıyor. Arkadaşlarını iyi seç yeter. O serseri tiplerinde zaten serseri arkadaşları oluyor merak etme. Kendi sınıflarına dokunmazlar.
Muhatap olmadığın sürece normal okul, hiçbir farkı yok.
 
Anadolu lisesi veya meslek fark etmez her okulda serseri tipi vardır kendim yaşadım ya çocuk sınıfta kalmış sonra meslek lisesine geçti sınıfta arkadaşı vardı bir de sevdiği kız, kız bana bir şey gösterirken telefondan bu fotoğraf almış beni çıkışa çağrıyor. Yani bitmez sen kendi kafanda takıl illaki senin gibi arkadaşların olur.
 
Hocam kimse kimseye durduk yere bulaşmaz tabii bazen 3 IQ'ler çıkabiliyor okuldan onlarada yapacağınız bir şey yok en kötü ihtimal vücut yapıp ağır birisi olarak göstermelisiniz kendinizi o zaman dalaşan çok kişi olmaz ama meslek liseleri sandığınız gibi değil benim kuzenimde meslek lisesinde o bu zaman kadar ölmediyse size hiçbir şey olmaz. Bir de ekleme yapayım bir arkadaş kavga olduğunda hocanıza söyleyin demiş lise ortamı orta okula benzemiyor sakın hocaya falan söylemeyin eğer böyle bir hataya düşerseniz ailenizden birini arayın ya tabut yaptırmalarını söyleyin daha en yakın karakola gidip can güvenliğim yok diye etrafınıza güvenlik falan isteyin çünkü meslek liselerinde kimse tek başına kavgaya gitmez illa etraflarında en az 10 kişi olur ve bunlar kendilerine adamız diye hitap ederler. Acı :(
 

Geri
Yukarı