Bluetooth 5.0 adaptör önerisi

SecretSS

Hectopat
Katılım
15 Nisan 2020
Mesajlar
121
Arkadaşlar ben masaüstü bilgisayarımda kullanmak için Bluetooth 5.0 bağlantısına sahip adaptör arıyorum. Bütçem maksimum 150 TL'dir. Lütfen Bluetooth 5.0'ın altındaki bağlantıları önermeyiniz. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Neler var, neler yok bilmiyorum açıkçası. Dark'ın ürününü gördüm başlarda onu alabilirdim ben olsam.
Ancak aklıma takıldı, neden 5.0?
 
Neler var, neler yok bilmiyorum açıkçası. Dark'ın ürününü gördüm başlarda onu alabilirdim ben olsam.
Ancak aklıma takıldı, neden 5.0?

İleriye dönük olması açısından istiyorum. Şu anda kullandığım kablosuz kulaklığım bile 4.0 bağlantısını kullanıyor. İleri de daha da kaliteli bir kulak üstü kulaklık alıp gecikme olmadan (en azından en düşük gecikme ile) hem oyunlarda hem de günlük kullanımda kullanmak istiyorum.

Bu arada dediğiniz Dark markasının ürünlerini ben de gördüm ancak internette o marka hakkındaki yorumlar ne iyi ne de kötü. O yüzden TP-Link, ASUS vb. daha bilindik güvenilir markaları tercih etmeyi düşünüyorum.
 
Anakartında M.2 2230 Wi-Fi kart slotu varsa direkt AX200 kart+2X antenini alabiliyorsun.
Hem Wi-Fi hem BT oluyor.

Anakartım MSI B450M PRO-VDH Plus, üzerinde PCI-e X1 ve M.2 slotu da mevcut ancak M.2 slotu ekran kartının soğutma bloğunun altında, PCI-e X1 slotu ile ekran kartının sol fanın hemen altında kalıyor. Yani M.2 slotuna taksam AX200 kart ısınacak, PCI-e X1 slotuna taksam ekran kartının 1 fanı yeteri kadar hava alamayacak ve üstüne AX200 kart ısınacağı için ekran kartı içine sıcak hava çekecek. Bundan dolayı USB girişli olan adaptör arıyorum.
 
Alabiliyorken şimsi 5.0 almak daha mantıklı değil mi sizce de. İleri de 5.0 alınca 4.0 veya 4.2'ye boşuna para vermiş olacağım.
Daha üst bir kulaklığın ne zaman alacağınızı belirtmediniz. Bir kaç sene sonra daha yeni sürüm BT çıkacak, onu alırsınız. Ancak 4.2 ve 5.0 arasında öyle ahım şahım bir gecikme farkı bulunmamakta zaten, olsa olsa 5ms. 5.0 ile bağlı cihazların dereceleri geliyor özellik olarak, veri hızı daha hızlı. Kullanılan frekans halen 2.4GHz, bu da zaten sizi sıralı çevrimi kullanmaya zorunlu kılıyor. Kısacası gecikmeye zaten mecbursunuz. WiFi 3 gibi bir teknoloji ne zaman BT'ye gelir, o zaman gecikme olmadan dinlersiniz.
 
Daha üst bir kulaklığın ne zaman alacağınızı belirtmediniz. Birkaç sene sonra daha yeni sürüm BT çıkacak, onu alırsınız. Ancak 4.2 ve 5.0 arasında öyle ahım şahım bir gecikme farkı bulunmamakta zaten, olsa olsa 5ms. 5.0 ile bağlı cihazların dereceleri geliyor özellik olarak, veri hızı daha hızlı. Kullanılan frekans halen 2.4GHz, bu da zaten sizi sıralı çevrimi kullanmaya zorunlu kılıyor. Kısacası gecikmeye zaten mecbursunuz. Wi-Fi 3 gibi bir teknoloji ne zaman Bt'ye gelir, o zaman gecikme olmadan dinlersiniz.

Öneri ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim ancak ben Bluetooth 5.0 adaptör almak istiyorum. 150 TL'ye kadar önerebileceğiniz bir model varsa değerlendirmeye hazırım.
Anladım, gene de aklında olsun. Ek olarak; bendeki anakartta M.2 SSD slotu ve M.2 Wi-Fi slotları ayrı. SSD slotunda çalıştıramayabilirdin zaten.

M.2 Wi-Fi slotu benim anakartımda yok ancak yanlış hatırlamıyorsam bir yerde okumuştum M.2 slotuna Wi-Fi adaptörlerinin takılıp kullanılabildiğini. O yüzden anakart detaylarımdan bahsettim. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı